Hlavní obsah

Prima nabídne filmovou stanici Prima Max a Prima Comedy Central

Televizní skupina Prima spustí vlastní pátý kanál Prima Max zaměřený převážně na filmy. V obchodní spolupráci s mediální skupinou Viacom od prosince rovněž nabídne lokální verzi stanice Comedy Central. Novinářům to oznámili zástupci televizní skupiny.

Foto: iprima.cz

Marek Singer

Článek

„Neříkáme, že je to jenom filmový kanál, ale převážně filmový kanál,” představil generální ředitel Marek Singer stanici Prima Max. Zaměřit se chce na rodiče s dětmi, tedy věkovou skupinu 25 až 44 let s aktivním životním stylem. Podle Singra to v Česku představuje asi 1,7 miliónu lidí.

Obě stanice budou šířené volně. Prima Max, s níž počítá Prima do konce roku, bude dostupná v multiplexu tři. Stanici Prima Comedy Central budou diváci moci naladit v multiplexu čtyři. „Vedle toho probíhá komunikace se všemi operátory,” dodal Singer.

Třetí nejsledovanější

Spuštění nové stanice Prima avizovala od loňského roku, kdy mluvila o programu s pracovním označením Prima 2. Nakonec oznámila přípravu dvou stanic, přičemž druhá stanice bude fungovat na tzv. komerční spolupráci, podle Singera „plně v režii Viacomu”, která působí ve 169 zemích a nabízí značky jako Nickelodeon, Paramount Channel nebo MTV. Jako jeden z důvodů uvedení nových programů šéf televizní skupiny oznámil posílení sledovanosti.

Dosavadní stanice Prima, Prima Cool, Prima Love a Prima Zoom loni tvořily třetí nejsledovanější televizní skupinu. Mezi diváky nad 15 let zaznamenala podíl na publiku 21,54 procenta. Vlastníky mateřské společnosti FTV Prima Holding jsou rovným dílem GES Media Europe českého podnikatele Ivana Zacha a švédská MTG Broadcasting.

Letošní rok je na nové televizní stanice bohatý. V dubnu začal vysílat filmový program Kino Barrandov, který v květnu doplnila další stanice této mediální skupiny Barrandov Plus. Vlastní sportovní kanál pod názvem O2 Sport v srpnu spustila společnost O2, která program nabízí v rámci své televize O2 TV. V září přibyla stanice Nova Sport 2. Ještě před prázdninami se v éteru objevil filmový kanál JOJ Cinema, který i pro české diváky šíří slovenská televizní skupina JOJ Group.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám