Hlavní obsah

Wilsonov: Proč má Vojta Dyk předkus a odstáté uši?

Nová česká detektivní komedie Wilsonov s Jiřím Macháčkem, Vojtěchem Dykem a Táňou Pauhofovou v hlavních rolích bude mít premiéru 1. října letošního roku.

Hvězdy filmu Wilsonov vzpomínají na natáčení filmu Video: Falcon

 
Článek

Režisér Tomáš Mašín nás zavádí do počátku minulého století. Primátor jednoho zapadlého města kdesi ve střední Evropě plánuje jeho připojení ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov. Sem také přijíždí agent FBI Aaron Food (Jiří Macháček), aby vyšetřil řádění masového vraha. Jeho pomocníkem je policejní aspirant Kvido Eisner (Vojtěch Dyk), který však kromě policejní práce má starosti s láskou ke krásné Šajndele.

Foto: Falcon

Vojta Dyk a Táňa Pauhofová

Vojta Dyk vysvětluje, jak to vůbec bylo se vzhledem jeho postavy: „Já jsem přišel s tím, že bych nechtěl být v tom filmu poznat. Tak se samozřejmě nabízí odstáté uši, nabízí se zvláštní sestřih, který si už nikdy v životě neudělám, ale to, co mě napadlo při maskérských zkouškách, se týkalo zubů. Protože jsem jako vždy žvýkal žvýkačku a dal jsem si ji nad horní ret, a to se mi tak zalíbilo, že na základě toho se vyrobil takový implantát, který vlastně žvýkačku nahrazoval a dělal mi trochu předkus. Ale musím říct, že po osmadvacátém natáčecím dni jsem si trochu vyčítal, že jsem to vymyslel.“

Ačkoliv ve filmu má postava Vojty Dyka ke krasavci daleko, přesto…

„On té postavě dodal takovou romantickou křehkost, byl prostě k pomilování,“ chválí svého kolegu Táňa Pauhofová. Naproti tomu Jiří Macháček hraje svého Fooda jako cynického drsňáka.

Reklama

Výběr článků

Načítám