Hlavní obsah

Natáčí se nový Vinnetou. Ztvární ho Albánec

Novinky, Stanislav Dvořák

Po letech se točí nový Vinnetou. Německý film mimo jiné dokazuje, že svět je opravdu malý. Představitel Vinnetoua (Kreshnik Ahelilaj) totiž není nikdo jiný než neznámý mladík, který hrál před pár lety v ČR ve snímku Smutek paní Šnajdrové s Aňou Geislerovou.

Foto: RTL / Nikola Predovic, RatPack

Kreshnik Ahelilaj jako Vinnetou a Wotan Wilke Möhring jako Old Shatterhand

Článek

Diskuze v německých médiích, kdo dostane roli náčelníka Apačů, jsou tak u konce. Kreshnik Ahelilaj, který si teď říká Nik Ahelilaj, má nahradit zesnulého Pierra Brice, jenž se stal v šedesátých letech filmovou legendou díky německo-jugoslávským indiánským filmům oblíbeným i v tehdejším Československu.

Francouzský herec Pierre Brice v roli náčelníka Apačů Vinnetoua

Výběr hlavního herce byl prý mimořádně složitý. „Prohledali jsme víceméně celý svět,“ dušuje se režisér Philipp Stölzl. Stanice RTL tvrdí, že jde o „mezinárodní filmovou hvězdu na vzestupu“.

Foto: CinemArt

Kreshnik Ahelilaj s Aňou Geislerovou

Dosud o něm slyšel jen málokdo. Kromě neúspěšného filmu Smutek paní Šnajdrové, který natočil v Česku Piro Milkani, a německého snímku Albánec toho moc nenatočil. Možná ho ale opravdu čeká hvězdná budoucnost.

Jeho kolegové z nového Vinnetoua, Wotan Wilke Möhring a Fahri Yardim, jsou tvářemi známého seriálu Místo činu. Möhring nyní hraje Old Shatterhanda. Natáčení se už rozběhlo v Chorvatsku, kde se točil i původní Vinnetou. Celkem má jít o tři filmy, které se budou vysílat na RTL v roce 2016.

Anketa

Líbí se vám nový představitel Vinnetoua?
Ano
26,1 %
Ne
73,9 %
Celkem hlasovalo 3979 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám