Hlavní obsah

RECENZE: Bláznivá dovolená aneb zpátky do osmdesátek

Novinky, Stanislav Dvořák

Crazy komedie Bláznivá dovolená a Bláznivá dovolená v Evropě o praštěné rodině Griswoldů byly v osmdesátých letech velkým hitem. Televize je s úspěchem reprízují dodnes. John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein se rozhodli natočit něco podobného pro novou generaci, a tak vznikla Bláznivá dovolená, která právě míří do kin.

Foto: Warner Bros.

Rodinka na dovolené: Skyler Gisondo, Steele Stebbins, Christina Applegatová a Ed Helms

Článek

Syn původního hlavního hrdiny (Ed Helms) si založil novou rodinu. Se svou manželkou (Christina Applegatová) a dvěma kluky vyráží na cestu přes Ameriku a zažívají dobrodružství jako kdysi původní „taťka“ Chevy Chase.

Film používá hodně podobné schéma děje i typ humoru jako jeho předchůdci. Jde o záměrně přehnané gagy založené na problémech s autem a hádkách dětí. Ty nejlepší fóry pak vcelku očekávatelně vycházejí z toho, jak se otec snaží zodpovědně vychovávat dospívajícího synka a pomáhat mu ve vztazích s dívkami, přičemž se vždy ztrapní. Třeba když neví, co znamená anglické spojení rim job.

Foto: Warner Bros.

Otec Ed Helms a syn Skyler Gisondo

Foto: Warner Bros.

Zleva: Steele Stebbins, Leslie Mannová, Christina Applegatová, Skyler Gisondo

Studnici trapasů skýtá i návštěva u příbuzných, tentokrát u namachrovaného strýčka (Chris Hemsworth), který na luxusním ranči chová krávy a se svou ženou předstírají šťastný manželský život bohatých a úspěšných.

Díky slušným hercům a koncentraci gagů ve scénáři se divák nenudí. Na druhou stranu se tu a tam hluchá místa přeci jen objevují a Ed Helms také nevyzařuje potlačovaný fotrovský vztek tak intenzivně jako kdysi Chevy Chase. Hraje spíše hodného nudného trumberu. Novinku zkrátka nesmíte srovnávat s původními filmy, jinak se vnucuje pocit, že to není ono.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám