Hlavní obsah

V únoru přijedou Motörhead, Saxon a Girlschool

Právo, Jaroslav Špulák

Motörhead, Saxon a Girlschool jsou tři legendární hardrockové a metalové skupiny, které se v příštím roce vydají na společné turné, jež zasáhne devět zemí. V České republice se představí 18. února ve Fóru Karlín v Praze. Vstupenky se začnou prodávat v pátek 7. srpna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Motörhead u nás hráli v červenci na Rock for People Europe.

Článek

Motörhead se v červenci uvedli na festivalu Rock for People Europe v Plzni, kde byli hlavními taháky akce. Přilákali na svůj set na dvanáct tisíc diváků, což svědčí o velké popularitě kapely v České republice.

Britští Saxon u nás mají také silnou fanouškovskou základnu, a tak snad jen dívčí metalová legenda Girlschool, která je na scéně již pětatřicet let, k nám zatím nepřijížděla tak často, aby se mohla těšit na skvělé přijetí. Ve společnosti uvedených dvou kapel se to ale jistě změní.

„Znáte to klasické pořekadlo, že pokud je to příliš nahlas, pak jste příliš staří? Tak tentokrát vaše skutečné stáří otestujeme,“ vzkázali před turné členové Motörhead i českým divákům.

Dodejme, že v srpnu vydají Motörhead své nové album Bad Magic, Saxon do Prahy přivezou nahrávku Battering Ram, jejíž vydání ohlásili na 16. října, a Girlschool i u nás představí novinku Guilty As Sin, která by rovněž měla spatřit světlo světa do konce roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám