Hlavní obsah

Zayn Malik se chystá dělat opravdovou hudbu

Právo, Michael Švarc

Bývalý člen britsko-irského boybandu One Direction Zayn Malik oznámil, že podepsal smlouvu s hudebním vydavatelstvím RCA Records. Bude natáčet s producentem zpěváka Franka Oceana Malayem.

Foto: ČTK

Zayn Malik má odvážný plán.

Článek

Malik, který z One Direction odešel v dubnu letošního roku a zlomil tak srdce mnoha fanynkám, oznámil zprávu přes Twitter. Prý teď hodlá dělat to, co popsal jako „opravdovou hudbu“.

Svůj odchod z kapely v dubnu odůvodnil tím, že chce být normálním dvaadvacetiletým člověkem, který může odpočívat a strávit nějaký čas v soukromí mimo drobnohledy novinářů. Nyní však na svém Twitteru uvedl, že boyband ve skutečnosti opustil, aby posluchačům ukázal, kým opravdu je. Zpěvákův nový management také slibuje, že jeho nový směr bude dospělejší a na rozdíl od One Direction méně popový.

Ve stopách Michaela a Williamse?

Malik není prvním interpretem, který opustil svou někdejší skupinu, aby se vydal na sólovou dráhu. Podobný krok v minulosti učinil například George Michael, jenž odešel z kapely Wham!, aby mohl dělat dospělejší muziku. A tento plán zabral, když ho jeho debutové album Faith proslavilo po celém světě.

V devadesátých letech ho následoval Robbie Williams, když opustil Take That. Michael a Williams jsou ovšem výjimky a teprve se uvidí, zda půjde Malik v jejich stopách.

Krátce po opuštění One Direction navázal Malik také spolupráci s dancepopovým producentem Naughtym Boyem. Ta ale neměla dlouhého trvání. Zpěvák se s producentem rozkmotřil, když na internet předčasně prosákla ukázka písně, na které spolu dělali.

Britský zpěvák Noel Gallagher se nedávno pro americký časopis Rolling Stone vyjádřil, že je k Malikovým vyhlídkám skeptický, když tvrdil, že chce být pouze normální dvaadvacetiletý člověk. „Když jsem to četl, tak jsem se opravdu nahlas zasmál. Řeknu ti to takhle, Zayne, možná jsi chtěl být normální ve dvaadvaceti, ale rozhodně nebudeš chtít být normální, až ti bude dvacet pět,“ řekl Gallagher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám