Hlavní obsah

Motörhead: Koncert bude hlasitý a zpocený

Právo, Šárka Hellerová, Jaroslav Špulák

V areálu Depo 2015 a prostoru Papírna v Plzni začne v pátek odpoledne hudební festival Rock for People Europe. Večer se představí mimo jiné Britové Pete Doherty nebo Modestep. Hlavní hvězdy festivalu, britsko-američtí Motörhead, vystoupí v sobotu ve 21.40 hod.

Foto: ČTK/AP

Lemmy Kilmister z Motörhead minulý týden na Glastonbury

Článek

Slavná heavymetalová formace vznikla v Londýně už v roce 1975. Právu ale přiznala, že žádné speciální oslavy ke svému výročí nechystá. „Jedeme na turné a hrajeme na něm dobré koncerty,“ sdělil stroze kytarista Phil Campbell.

Zpěvák a baskytarista Motörhead Lemmy Kilmister alespoň zavzpomínal, kdy to měla jeho kapela nejtěžší.

„Než jsem se na začátku devadesátých let přestěhoval do Los Angeles. Nikdo nás tenkrát moc nechtěl vidět, jenom fanoušci z Německa byli věrní. Obzvlášť Anglie se o nás ale vůbec nezajímala. Bylo to trochu jako být prorokem ve vlastní zemi,“ uvedl pro Právo.

Dodal však, že Motörhead během těch čtyřiceti let nikdy nebyli na dosah rozpadu.

Součástí roku čtyřicátých narozenin je i vydání nového alba Bad Magic. Žádná písnička stejného názvu na něm není, a tak bubeník Mikkey Dee vysvětlil, proč pro kolekci zvolili právě takový název. „Je z textu jedné písničky na albu. Vymyslet název nám dalo zabrat a přišli jsme na tohle,“ konstatoval.

Na desce je mimo jiné coververze slavné skladby skupiny Rolling Stones Sympathy For The Devil. „Nevybrali jsme si ji my sami. O její natočení nás požádal wrestler Triple H, který ji chtěl použít ve svém dokumentu. Tak jsme ji nahráli a líbila se nám natolik, že skončila na novém albu,“ uvedl Lemmy Kilmister.

Pokud jde o chystané sobotní vystoupení v Plzni, kapela s jeho definicí nezaváhala ani na okamžik. „Bude to koncert Motörhead, jenž vás nakopne. Hlasitý a zpocený, s mnoha u publika oblíbenými písněmi,“ konstatoval za všechny Mikkey Dee.

Vstupenky na Rock for People Europe v Plzni budou ke koupi i na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám