Hlavní obsah

Frontman Jethro Tull přiveze do Prahy rockovou operu

Novinky, Stanislav Dvořák

Frontman a zakladatel kultovní rockové kapely Jethro Tull Ian Anderson se 29. ledna opět vrátí do ČR potěšit místní fanoušky. V pražském Foru Karlín (a o den později v multifunkční aule Gong v Ostravě) představí svou rockovou operu.

Foto: archív I. Andersona

Ian Anderson

Článek

Na pozadí svých známých hitů i novějších skladeb autor Rock Opery vypráví příběh své skupiny z pohledu blízké budoucnosti. Dílo doprovázejí videoprojekce s virtuálními hosty a zazní písně jako Heavy Horses, Farm On The Freeway, Songs From The Wood,  Aqualung, Living In The Past, Wind-Up, A New Day Yesterday, The Witch’s Promise a Locomotive Breath.

Jethro Tull vznikli koncem šedesátých let ve Velké Británii a dodnes je vede charizmatický zpěvák, flétnista a kytarista Ian Anderson. Kombinováním prvků keltského folku, renesanční hudby a hardrocku stvořili unikátní styl.

Nejslavnější alba skupiny, pocházející z přelomu 60. a 70. let, každopádně patří ke zlatému fondu světové hudby. Za všechny jmenujme např. Aqualung, Benefit, Living in the Past, Thick As a Brick, War Child či Minstrel in the Gallery.

Kapela z Rock Opery bude hrát ve složení baskytarista David Goodier, klávesista John O’Hara, kytarista Florian Opahle, bubeník Scott Hammond.

Vstupenky na koncerty jsou už nyní k dostání v síti Ticketportal. Více na ticketportal.cz nebo maniapromotion.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám