Hlavní obsah

Shoshin hráli na ulici. Na Rock for People letos vystoupili čtyřikrát

Právo, Jaroslav Špulák
Hradec Králové

Rock for People je festival, který mnoha českým kapelám zásadně vstoupil do uměleckého příběhu a stal se výraznou zastávkou na cestě za zájmem fanoušků o ně. V letošním roce se tato akce, která ve Festivalparku v Hradci Králové skončí v neděli nad ránem, podobně přátelsky zachovala k manchesterské skupině Shoshin.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Skupina Shoshin hrála letos na Rock for People čtyřikrát.

Článek

Tahle pro českého posluchače zatím nepříliš známá kapela hrávala před lety na ulici a právě tam ji potkal Michal Thomes, jeden z pořadatelů Rock for People. Její hudba se mu líbila, přístup muzikantů k ní také, a tak se spřátelili. Později se potkali i na showcaseovém festivalu Great Escape ve Velké Británii. „Líbí se mi jejich nadšení, a tak jsem je pozval na Rock for People,“ vysvětlil Právu a Novinkám.cz Thomes.

První vystoupení Shoshin před českým publikem dopadlo dobře, proto není divu, že se objevili i na letošním seznamu účinkujících. A hráli rovnou čtyřikrát.

„Řekli mi, že by si rádi festival užili, že na něm budou celou dobu a chtěli by hrát na více pódiích. A tak jsme se dohodli, že se představí na talentové scéně, také na pódiu, pro něž vyrábějí elektřinu lidé, kteří šlapou během koncertu na kolech, a ještě odehrají utajený koncert na ranveji. Potom ze sobotního programu odpadli Death By April, a tak jsme Shoshin, kteří jsou na koncert v podstatě neustále připraveni, zařadili místo nich na velkou scénu,“ řekl Thomes.

The Feud dvakrát

Aby na jednom festivalu hrály kapely několikrát, není vůbec obvyklé. Letos to na Rock for People kromě Shoshin potkalo i další Brity The Feud. Ty si vyhlédl Thomes také již před několika lety.

„Nejdřív se mi ozvala kapela s názvem Tantrum. Potom se se mnou její členové spojili s tím, že se už jmenují Reconer. Nakonec mi sdělili, že se rozhodli jinak a jejich název je The Feud. Třikrát jsem si ve festivalovém plánu musel jejich jméno přepisovat,“ usmívá se Thomes při vzpomínce na první kontakty s formací. Na letošním Rock for People vystoupila dvakrát.

Na festivalu v sobotu odehráli již své sety David Koller s kapelou, Sto zvířat, Znouzectnost, američtí Yellowcard či slovenští Korben Dallas. Večerní finále bude patřit britské kapele Bastille či Vojtěchu Dykovi s B-Side Bande.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám