Hlavní obsah

Dreadzone nabídnou směs dubu, elektroniky a rocku

Praha

Britští Dreadzone se v pondělí po dvou letech vrátí do Prahy se směsí starých hitů a písní ze sedmého alba Escapades. Ve směsi reggae, hip hopu, funku, elektra, dubu a rocku nebudou chybět hity Little Britain, American Dread a Captain Dread.

Foto: Cresta Photography / Lucerna Music Bar

Dreadzone

Článek

Předloni průkopníci electro dubu oslavili dvacet let, vznikli v roce 1993. U jejich zrodu stáli bubeník Big Audio Dynamite Greg Roberts a Tim Bran, k nimž se přidali basista Leo Williams a další člen Big Audio Dynamite klávesista Dan Donovan.

Greg a Leo jsou v kapele stále, doplňuje je MC Spee, zpěvák reggae Earl 16, kytarista Chris Compton a Bazil, který vládne elektronickým mašinkám.

Poslední deska Escapades vyšla předloni a ve studiu bývalého člena The Clash a Big Audio Dynamite Micka Jonese ji produkoval Tim Bran.

Před Dreadzone vystoupí producent a DJ MikkiM a DJ Babylon Rocker. MikkiM vydal na začátku roku novou desku Santiago, kterou nahrával na Kubě a která získala spoustu pozitivních ohlasů.

Koncert předznamenává festival Rock for Churchill, který se uskuteční 28. a 29. 8. v severočeském Vroutku. Na 16. ročník přijedou Selah Sue, Archive, Asian Dub Foundation, Looptroop Rockers, Royal Republic, Submotion Orchestra a Babylon Circus.

Reklama

Výběr článků

Načítám