Hlavní obsah

Kytarista Satriani v říjnu opět potěší ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Joe Satriani, jeden z nejslavnějších kytaristů světa, přijede 15. října do pražské Tipsport Arény a o den později do Třince. Přiveze nové album Shockwave Supernova, které vyjde v červenci.

Foto: Archív Joea Satrianiho

Joe Satriani

Článek

Již patnácté řadové album Shockwave Supernova natočil Joe Satriani s trojicí muzikantů, kteří ho doprovázejí i na turné. Jde o klávesistu Mika Keneallyho (James LaBrier, Steve Vai), bubeníka Marka Minnemanna (The Aristocrats, Steven Wilson, Kreator) a baskytaristu Bryana Bellera (James LaBrier, Steve Vai).

„Nemohl jsem si ke vzniku tohoto alba přát lepší kapelu. Marco a Bryan patří v jejich kategoriích k nejlepším muzikantům a navíc oba milují výzvy. Takže když za nimi třeba přijdu a řeknu jim: ‚Hele, tohle demo zní trochu metalově. Můžeme z něj udělat umělečtější záležitost?‘ tak vím, že budou přesně vědět, co mám na mysli, a společně to zmákneme,” pochvaluje si kytarista.

Surfing with the Alien

Joe Satriani tvoří převážně instrumentální skladby, ale občas spojí síly i se zpěváky. Mezi jeho žáky patří slavní rockeři jako Kirk Hammet z Metalliky, Steve Vai nebo Larry LaLonde z Primusu.

Na kytaru hraje od čtrnácti let a první desku Not of This Earth vydal v roce 1986. Velmi známé je jeho další album Surfing with The Alien, stejnojmenná skladba se dokonce probojovala mezi deset nejoblíbenějších rockových instrumentálek historie v anketě Novinek, kde hlasovalo téměř sedm tisíc lidí.

Satriani hrával s Rolling Stones či Deep Purple a v devadesátých letech založil projekt G3, v němž měří síly tři vynikající kytaristé.

Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketportal a Ticketpro od 790 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám