Hlavní obsah

R&B objev Selah Sue a Archive na festivale ve Vroutku

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Rock for Churchill láká na aktuální zahraniční hvězdy, zejména na belgickou zpěvačku Selah Sue a britský trip-hop Archive. Festival ve Vroutku se koná tradičně na konci prázdnin 28. a 29. srpna.

Selah Sue: Reason Video: Selah Sue

 
Článek

Selah Sue nabízí zábavný a inteligentní mix neo-soulu, reggae a hip-hopu. Debutovala v roce 2011 albem Selah Sue, kterého se prodalo přes milión kusů, a písně představila živě i v Praze.

Belgická zpěvačka (vlastním jménem Sanne Putseysová) obdivuje a trochu napodobuje Amy Winehousovou a Duffy, od které si vypůjčila hit Mercy. Své písně dozdobuje elektronikou, pod povrchem je to ale v podstatě retro.

Druhá deska Reason jí vyjde 30. března. Selah Sue ji natáčela v Belgii, Anglii, na Jamajce a v Los Angeles a titulní singl Reason už koluje po internetu.

Londýnští Archive v květnu 2014 vydali ambiciózní projekt Axiom, album, které sloužilo jako základ pro stejnojmenný film. Letos 12. ledna spatřilo světlo světa jubilejní desáté studiové album Restriction. Na nové desce pracovali zakládající členové Darius Keeler a Danny Griffiths opět s několika zpěváky, kteří vystupují s Archive i naživo.

Foto: archiv, Právo

Londýnští Archive jsou na hudební scéně již šestnáct let.

„Koncertní provedení je pro Archive velice důležité, snažíme se každé turné udělat jedinečné a zvláštní. Myslím, že tentokrát bude laťka hodně vysoko a já se už nemůžu dočkat, až fanouškům předvedeme novou show,” řekl ke koncertům s novým albem Darius Keeler. Živá vystoupení Archive jsou pověstná svou dokonalostí. Své monumentální skladby, ve kterých se mísí trip hop, progresivní rock a elektronika, navíc doplňují propracovanou videoprojekcí.

Na Rock for Churchill přijedou také Asian Dub Foundation, Royal Republic, Looptroop Rockers, Babylon Circus, Submotion Orchestra, Tata Bojs, Horkýže Slíže a další.

Dvoudenní vstupenky na festival pořídíte v současnosti za 700 korun. Pro skupiny platí slevy. Vstupenky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na www.rfch.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketportal, Ticketpro a Sazkaticket. Kompletní informace o předprodeji najdete na www.rfch.cz/vstupenky.

Reklama

Výběr článků

Načítám