Hlavní obsah

Michal Hrůza oslavil svými písněmi život

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Michal Hrůza se vrátil. Ve čtvrtek večer poprvé veřejně koncertoval v pražském Foru Karlín. Klub byl naplněn diváky, jejichž věkové rozpětí šlo od teenagerů po důchodce, a ti společně se zpěvákem, jeho skupinou, hosty a písněmi oslavovali život.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hrůza v pražském Foru Karlín

Článek

Krátce po půl deváté se za průsvitnou oponou objevily siluety zpěváka i jeho věrné Kapely Hrůzy, tedy muzikantů, kteří s ním jeho boj po vážném úrazu hlavy loni v červenci v Ostravě prožili. Když pak opona spadla, nad hlavami diváků se objevila papírová srdíčka s nápisy „Děkujeme“ a Vítejte zpátky“. Koncert začal písničkou 1+1 a po ní následovala Bílá velryba.

Za zády muzikantů se odehrávaly animované projekce, v jednu chvíli na diváky padaly konfety, při písničce Sněhulák i nepravý sníh. Michal Hrůza na začátku koncertu divákům skromně a upřímně řekl, že si ani nedokážou představit, jak jsou on a jeho kapela rádi, že mohou být s nimi. Mezi dalšími písněmi pak už moc nehovořil, soustředil se na zpívání, hru na kytaru a vítání a představování svých hostů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hrůza zpíval své největší hity.

Xindl X si s ním přišel zazpívat Katamarán, Michal Malátný ze skupiny Chinaski Zejtra mám, Klára Vytisková dva duety, které spolu nahráli, Anna K nahradila v Kovbojské Lenku Dusilovou, jež se omluvila, protože je na turné. Aneta Langerová zazpívala za doprovodu kytaristy písničku Voda živá, tu, kterou jí před jedenácti lety Hrůza složil a díky níž měla první velký hit. Mimochodem to byl právě Hrůza, který ji prý přiměl k tomu, aby začala skládat vlastní písně a tím se stala nezávislou na práci jiných autorů.

David Koller a Michal Pelant s kapelou zpívali skladbu Černí andělé od skupiny Lucie a zabubnovat si přišel i Adam Jánošík, se kterým Hrůza před lety působil ve skupině Ready Kirken.

Zazněly takřka všechny hity, které na návratovém večeru Michala Hrůzy nesměly chybět, a samozřejmě se přidávalo. Když koncert skončil a muzikanti odešli z pódia, publikum si jejich návrat přálo tak vytrvale, že se celá kapela ještě jednou přišla uklonit a Michal Hrůza přítomným znovu poděkoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hrůza i jeho Kapela Hrůzy si koncert užívali.

Ten večer s více než dvěma tisíci fanoušky a přáteli oslavil návrat do hudebního života i život jako takový.

Reklama

Výběr článků

Načítám