Hlavní obsah

Na Rock for People Europe do Plzně přijedou divocí Motörhead

Právo, Jaroslav Špulák

Na Rock for People Europe, který se uskuteční v Plzni 3. až 5. července letošního roku, vystoupí britsko-americká legenda Motörhead. Oznámili to pořadatelé festivalu.

Foto: ČTK

Hlavní osobností Motörhead je zpěvák a baskytarista Lemmy Kilmister.

Článek

„Když se řekne Motörhead, každý si vybaví Lemmyho. A funguje to samozřejmě i naopak. Návštěvníkům Rock for People Europe jsme slíbili nejen objevy velkého i malého formátu, které členské země Evropské unie nabízejí, ale i legendy. A proč nepřivézt rovnou legendu s velkým L?“ říká Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

Motörhead vznikli v Londýně v roce 1975 a bývají označováni jako průkopníci speed či thrash metalu. Svůj zvuk definovali již na konci sedmdesátých let, kdy přišli s kombinací tradičního metalu s rychlým a syrovým zvukem punk rocku. Od té doby na svém stylu nic nezměnili - dodnes se drží metalové estetiky a divokých kytarových riffů.

Na svém kontě mají jednadvacet studiových alb. To poslední se jmenuje Aftershock a vyšlo v roce 2013.

Mezi dalšími potvrzenými formacemi na festival Rock for People Europe jsou například Parov Stelar, Guano Apes, Modestep, The Ting Tings, Fink, Movits! či zpěvák Peter Doherty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám