Hlavní obsah

Natáčí se klip k písni, která nás bude reprezentovat na Eurosongu

Právo, Jaroslav Špulák

V jednom ze studií České televize vznikal ve čtvrtek 26. února videoklip k písničce Hope Never Dies. Ta letos bude reprezentovat Českou republiku na šedesátém ročníku písničkové soutěže Eurovision Song Contest.

Foto: Právo - Petr Hloušek

Marta Jandová a Václav Bárta při natáčení klipu

Článek

Písničku napsal zpěvák a skladatel Václav Noid Bárta, přičemž ji on sám bude ve Vídni, kde se letošní semifinále a finále Eurosongu uskuteční, zpívat v duetu s Martou Jandovou.

„Pro Eurosong jsem se pokusil napsat několik písniček. Když jsem psal Hope Never Dies, věděl jsem už, že to bude duet s Martou. Nejdříve totiž byli vybráni zpěváci a potom se teprve vybírala písnička pro ně,“ řekl Právu v pauze při natáčení videoklipu Bárta.

Porota poté shodou okolností vybrala jeho skladbu. Kdyby však vybrala píseň od jiného autora, zpíval by ji s Martou Jandovou také.

Příběh složitého vztahu

Režisérem videoklipu k Hope Never Dies je Biser A. Arichtev. „Natáčíme příběh vztahu dvou lidí, který prochází komplikovaným obdobím. Jeho vyústěním bude, že k sobě opět najdou cestu. Dopadne to tedy dobře. Přípravám na natáčení jsme věnovali dva dny, jeden den se točí a asi pět dnů bude patřit postprodukci,“ uvedl pro Právo režisér.

Foto: Právo - Petr Hloušek

Václav Bárta s režisérem Biserem A. Arichtevem.

Dodal, že scénář ke klipu je kolektivní prací několika lidí. „Nevnímám ten klip zatím v kontextu popularity Eurosongu. Mým cílem je připravit hezkou vizualizaci duetu, který krásně nazpívali Marta Jandová a Václav Bárta,“ vysvětlil ještě Arichtev.

Jandová a Bárta letos na Eurosongu poprvé vystoupí v rámci druhého semifinálového kola. Obě semifinále odvysílá 19. a 21. května stanice ČT art. Finále pak budou moci diváci sledovat v přímém přenosu na ČT1 23. května.

„Vím, že se dosud našim účastníkům na té soutěži moc nedařilo. My tam ale jedeme optimisticky naladěni a věříme, že uspějeme. Osobně bych chtěl ve Vídni zůstat i na finále, nejlépe jako soutěžící,“ sdělil ještě s úsměvem Právu Bárta.

Podle informace Práva by měla být písnička Hope Never Dies zveřejněna 10. března i s videoklipem.

Reklama

Výběr článků

Načítám