Hlavní obsah

Britským zpěvákem roku se stal Ed Sheeran

Britským zpěvákem roku se při udílení prestižních hudebních cen Brit Awards stal zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran. Získal rovněž ocenění za album roku. Nejlepší zpěvačkou se stala Paloma Faithová. Během slavnostního večera, který se konal v Londýně, vystoupila řada hudebních hvězd, včetně rappera Kanyeho Westa či popové hvězdy Madonny.

Foto: Joel Ryan, ČTK/AP

Ed Sheeran na Brit Awards

Článek

Třiadvacetiletý Sheeran loni třikrát vyprodal newyorskou Madison Square Garden, stal se nejposlouchanějším interpretem internetu a ovládl mnoho hitparád. Své debutové album pojmenované pouze znakem + s hitem Lego House vydal v roce 2011. Loňské druhé album má opět úsporný název X a vzešly z něho hity Sing a Thinking Out Loud.

Nejlepší zahraniční skupinou se stali Foo Fighters, její frontman David Grohl poděkoval za ocenění ve videovzkazu. „Omlouváme se, že jsme nemohli dorazit na dnešní večírek, přijedeme ale brzy,” uvedl Grohl. Skupina nedávno potvrdila, že vystoupí v létě na slavném festivalu v Glastonbury.

Nejlepší zahraniční zpěvačkou se stala Taylor Swiftová, která během večera rovněž vystoupila. Ocenění pro nejlepšího zahraničního zpěváka získal Pharrell Williams.

Britským objevem rokem se stal mladý soulový zpěvák Sam Smith, britskou skupinou roku pak Royal Blood.

Reklama

Výběr článků

Načítám