Hlavní obsah

Oslava Marleyho narozenin, Romain Virgo i kniha

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos 6. února by se král reggae Bob Marley dožil 70. narozenin. V rámci měsíce reggae proběhne 6. února oslava v pražském La Loca a v Lucerna Music Baru má 18. února vystoupit jeden z největších mladých talentů současného reggae a soulového lover’s rocku Romain Virgo.

Foto: Lucerna Music Bar

Romain Virgo

Článek

Virgo právě pracuje na třetím albu ve spolupráci s geniálním duem Sly & Robbie. Turné Star Across the Sky je pojmenováno po jejich společném singlu, který vyšel v prosinci.

Evropské turné startuje v Praze a Romain Virgo se poté rozjede do Německa, Švýcarska, Nizozemska, Itálie a Španělska, kde na něj bude čekat pravděpodobně mnohem více fanoušků než u nás.

Zpěvák v roce 2007 vyhrál jamajskou talentovou soutěž Digicel Rising Stars a po dvou letech získal na Jamajce i titul Entertainer of the Year. Má za sebou desítky singlů a dvě dlouhohrající alba, z nichž hlavně to druhé pojmenované The System sklidilo velký úspěch i daleko za hranicemi ostrova včetně Velké Británie nebo Japonska.

Známější jsou hity Who feels it knows it, Me can’t sleep, I know better, I am rich in Love, Dem a coward nebo Stay with me, případně duety Don’t worry about dem s Konshensem a Reggae Revival se zpěvákem Protoje nebo Broken Heart s Busy Signalem.

Šestého února bude na oslavě narozenin představena kniha Bob Marley: Na cestě, která vyjde česky během února ve spolupráci Jahmusic a nakladatelství DharmaGaia. Kniha Marka Millera vypráví o jeho třech letech na cestě s Bobem.

Reklama

Výběr článků

Načítám