Hlavní obsah

Letní Letná se změnila v Lednou

Právo, Radmila Hrdinová

Festival Letní Letná, který každý rok v srpnu promění letenský park v oázu předních souborů nového cirkusu, připravila vánoční speciál nazvaný Lední Letná. Tento víkend zve rodiče i děti do prostor holešovického Výstaviště.

Foto: archiv LeDní Letná

Ženská vokální skupina Yellow Sisters bude jednou z hlavních hvězd víkendu Lední Letné.

Článek

V sobotu 6. prosince od 15.30 hod. se bude hrát ve vytopeném šapitó pohádka divadla ANPU Čertův švagr a od 19 hodin stand up comedy večer Na Stojáka!, kdy vystoupí Ester Kočičková, Ríša Nedvěd a Daniel Čech. V neděli 7. prosince od 14 hodin zde zahraje divadlo ANPU pohádku Království na kolečkách. Od 15 hodin se pak v rámci akce Adventní neděle s Rádiem Junior mohou děti (i jejich rodiče) zúčastnit interaktivní hlasové dílny s ženskou vokální skupinou Yellow Sisters.

„Přijďte si zazpívat, objevit v českých koledách kouzlo hravosti hlasů, naučit se s tátou a mámou další sloky, a vedle koled známých se přiučit i pár méně obvyklých,“ lákají pořadatelé. Od 15.45 hod. následuje koncert Yellow Sisters nazvaný Zvěřinec. Dílna i koncert jsou zdarma. Neděli zakončí od 19 hodin Stand'artní kabaret divadla VOSTO5. Navíc – kdo z dětí přinese ozdobičku na festivalový vánoční stromeček, získá 50% slevu ze vstupenky na dětské představení. I další adventní neděle 14. a 21. prosince budou pak patřit (Roz)hlasovému tvoření s Yellow Sisters a Rádiem Junior. Více informací a přesný program na www.letniletna.cz.

Lední Letná probíhá od 2. prosince až do 12. ledna příštího roku. Ve vyhřátém šapitó nabízí velkou sérii úspěšného novocirkusového představení Loser(s) souboru DaeMen, dále představení divadla VOSTO5, Cirkusu Mlejn, představení Pět ran do čepice aneb Písně Krysáků a jejich přátel od Buchet a loutek spolu s kapelou Už jsme doma, koncerty a o adventních víkendech také celodenní program pro rodiče a děti s pohádkami, koledami a vánočními výtvarnými workshopy. Na konci roku nebude chybět ani speciální novocirkusový silvestrovský program. Lední Letnou s vyhřátým stanem a kavárnou najdete přímo před Průmyslovým palácem za vstupní branou na výstaviště.

Reklama

Výběr článků

Načítám