Hlavní obsah

Slavíci čekají na své vítěze

Už v sobotu večer budou v pražské Státní opeře vyhlášeni vítězové ankety populární hudby Český slavík 2014. Letos do ní přišlo celkem 131 991 hlasů, což je oproti loňsku nárůst o téměř třináct tisíc hlasů. Uděleni budou zlatí, bronzoví a stříbrní slavíci v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott a Lucie Bílá jsou i letos favority ve svých kategoriích.

Článek

Nárůst hlasů oproti loňsku podle pořadatelů souvisí zřejmě s tím, že hlasovací SMS nebyly letos zpoplatněny vyšší sazbou, ale každý hlasoval za cenu podle svého tarifu.

Do oficiálně nominované šestice se mezi skupinami dostala také kapela Ortel, spojovaná s krajní pravicí. Mezi šesticí zpěvaček je i Iveta Bartošová, která zemřela letos v dubnu. V první šestce zpěváků je zase Tomáš Klus, který se loni po kauze s vyřazením rappera Řezníka z kategorie Hvězda internetu od soutěže distancoval.

V kategorii zpěvaček vzejde vítězka ze šestice (seřazeno podle abecedy) Monika Absolonová, Iveta Bartošová, Lucie Bílá, Ewa Farna, Aneta Langerová a Lucie Vondráčková. Mezi zpěváky může uspět Michal David, Vojtěch Dyk, Karel Gott, Tomáš Klus, Richard Krajčo nebo Daniel Landa a ve skupinách vzejde vítěz ze šestice Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Kryštof, Olympic a Ortel.

V kategorii Slavíci bez hranic (nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice) jsou v první trojici podle abecedy Celeste Buckingham, Elán a No Name.

Oceněni budou také vítězové kategorií Nejstreamovanější skladba na internetu, Český slavík Mattoni Hvězda internetu a Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls. Interpret, který získal největší počet hlasů, nakonec převezme cenu Absolutní slavík.

Slavnostní vyhlášení proběhne v sobotu od 20.20 hod. ve Státní opeře Praha v přímém přenosu TV Nova. Vystoupí na něm Lucie Bílá, Karel Gott, Chinaski, Aneta Langerová, Xindl X, Ondřej Brzobohatý, Peter Cmorik, Hana Zagorová, Radek Banga, Eva Pilarová, Debbi, Lo Hrůzová, Markéta Konvičková a další.

Další informace najdete na www.ceskyslavikmattoni.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Český slavík zná průběžné výsledky

Pořadatelé hudební ankety popularity Český Slavík Mattoni zveřejnili průběžné výsledky hlasování v letošním ročníku. Vyhlášení vítězů proběhne ve Státní opeře...

Výběr článků

Načítám