Hlavní obsah

James Blunt se představí v Karlových Varech

Právo, Jaroslav Špulák

Britský zpěvák James Blunt se vrací do České republiky. Ve středu 29. října vystoupí v Karlových Varech v rámci turné, na němž propaguje své loňské album Moon Landing.

Foto: Michaela Říhová

Blunt se představí v hale v Karlových Varech.

Článek

Během koncertu zazní nejenom nové skladby z uvedené desky, ale samozřejmě i starší písně včetně hitu You’re Beautiful. Jím na sebe Blunt, bývalý voják britské armády, upoutal pozornost před deseti lety. V roce 2004 byla singlem z tehdy prvního zpěvákova alba Back To Bedlam.

Z Blunta se tenkrát stala popová hvězda světového formátu a je zajímavé, že se nedávno omluvil hudebním fanouškům za to, že je mohla písnička You’re Beautiful svou ukňouranou náladou otravovat. Byl to nicméně jeho zásadní hit, který mu pomohl živit se hudbou.

V roce 2007 vyšlo druhé album All The Lost Souls a o tři roky později kolekce Some Kind of Trouble. Blunt už na nich ale tolik nezářil a na hudební scéně se začínal ztrácet. Doslova živou vodou pro něho ale byla aktuální deska Moon Landing (2013), jež mu opět vynesla významnou pozornost.

Však také 3. listopadu vydá novou verzi poslední studiové desky. Ponese název Moon Landing: Apollo Edition a kromě původních jedenácti skladeb a tří dalších, které již Blunt nabídl na původní deluxe podobě, přinese dalších pět písní. Edice bude navíc obsahovat záznam koncertu z aktuálního turné.

V roli předskokana v Karlových Varech vystoupí Marek Ztracený se skupinou. Vstupenky budou před koncertem ještě v prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám