Hlavní obsah

Bývalý ministr Balvín opět v televizním byznysu

Společnost TV4YOU začne nabízet divákům od poloviny října bezplatné sledování televizního vysílání na mobilních zařízeních, jako jsou chytré telefony nebo tablety. Firma, ve které má menšinový podíl také bývalý generální ředitel České televize a někdejší ministr kultury Jiří Balvín, jedná nyní s poskytovateli placených televizí, kterým by tuto službu nabízela pro jejich předplatitele.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Balvín

Článek

„Chytré telefony či tablety si s sebou vozíte na chalupu, do práce nebo do restaurace. V momentě, kdy se připojíte na wi-fi, můžete sledovat svou vlastní domácí televizi,“ popsal Balvín fungování služby a dodal, že pro diváka bude základní služba poskytována bezplatně. Sledovat televizi na mobilním zařízení může uživatel i při cestách do zahraničí.

Podmínka: musíte platit TV poplatky

Podmínkou využití personálního streamingu, jak službu Balvín nazývá, je mít zaplacená práva pro sledování televize. V případě kanálů šířených pomocí pozemního vysílání (DVB-T) je tedy nutné mít zaplaceny koncesionářské poplatky. I u placených kanálů, které divák přijímá například prostřednictvím kabelové televize, bude zajištěno jejich sledování. Společnost TV4YOU spolupracuje s kabelovými operátory a dalšími šiřiteli vysílání.

Firma se neobává možného zneužití televizního signálu. „Naše technické řešení nedovoluje jakékoliv zneužití vysílaného obsahu, ať jeho pozměněním, či nelegálním šířením dál,“ uvedl Balvín.

Reklama

Výběr článků

Načítám