Hlavní obsah

Slavíci potřetí s Boučkem

Novinky, Taťána Marenčíková

Hlasování v anketě Český Slavík Mattoni začíná ve středu 1. října a skončí o půlnoci 23. listopadu. Slavnostní vyhlášení ankety se uskuteční 29. listopadu ve Státní opeře, provádět jím bude již potřetí moderátor Libor Bouček a přímý přenos zprostředkuje televize Nova.

Foto: Milan malíček, Novinky

Moderátorem letošního slavnostího vyhlašování ankety Český slavík Mattoni bude Libor Bouček.

Článek

„Slavík díky tradici 49 let patří na absolutní vrchol, společně třeba s Miss, víc takovýchto galavečerů není a pro mě osobně je obrovská čest dostat tuto nabídku a beru si i za úkol navázat na ročníky 2010 a 2011, kterými jsem provázel, a pro mě osobně je to důležitý moment v kariéře,“ řekl Libor Bouček o svém znovuobsazení do role průvodce slavnostním večerem a dodal: „Letošní ročník bychom chtěli dostat Slavíka do ještě slavnostnějšího hávu, je to ostatně ročenka, je to souhrn toho hudebního roku a myslím si, že to je oslava především hudebníků. Myslím si, že moderátor ani nemá příliš ambici to změnit, moderátor má být pokorným průvodcem tím večerem a takhle by to mělo vypadat a doufám, že v těch předcházejících ročnících jsem dokázal, že toho jsem schopen, a jenom na to chci navázat.“

Letošní ročník přinese několik jak formálních, tak obsahových novinek

Kdo preferuje hlasování prostřednictvím SMS z mobilního telefonu, oproti loňsku ušetří. Hlasovací SMS nejsou tentokrát zpoplatněny vyšší sazbou, hlasující tedy zaplatí stejnou sumu jako u běžné SMS. Má-li odesilatel v rámci svého paušálu SMS zdarma, může hlasovat zcela bez poplatku. Hlas je možné zaslat též pomocí elektronického hlasovacího formuláře na adrese slavikmattoni.seznam.cz.

Co se týče auditu výsledků, ten bude nejen jako doposud zpracován firmou scanservice, ale nezávislá auditorská firma SUSS Consulting navíc posoudí, zda byly zařazeny a správně sečteny všechny hlasy.

Obsahová část slavnostního udílení cen též projde několika změnami. Nově bude vyhlášena Cena za nejstreamovanější českou skladbu, která bude udělena ve spolupráci s ČNS IFPI, a půjde o legálně nejstreamovanější českou píseň internetu.

Letos naopak nebude udělena cena Skokan roku, která podle odborníků nadále uspokojivě nevypovídala o tom, co na naší hudební scéně probíhá.

Inovací prošla též kategorie Hvězda internetu, jejíž vítěz bude vyhlášen již potřetí. Z přihlášených začínajících talentovaných interpretů, kterých je již přes 600, vybere odborná porota 100 nejzajímavějších uchazečů, ze kterých vzejde vítěz hlasováním veřejnosti. Toto hlasování začne 9. října prostřednictvím webu www.hvezdainternetu.cz a skončí 21. listopadu 2014. Členy odborné poroty pro výběr 100 nejlepších jsou Ewa Farna, zakladatel Badzone.cz Michal Novák, hudební redaktor Honza Vedral, kytarista a producent Tomáš Vartecký a hudební producent Jan P. Muchow. Vítěz soutěže získá 100 000 Kč na natočení videoklipu a propagaci.

Jako vždy budou předány ceny v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina, Absolutní slavík a Objev roku. Dále budou vyhlášeni Slavíci bez hranic (nejoblíbenější slovenský interpret v ČR) a bude též předána Cena pro nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Cena pro vítěze, granátový Slavík.

Účast loňského stříbrného slavíka Tomáše Kluse, který se v letošním ročníku odmítal angažovat kvůli vyřazení kontroverzního rappera Řezníka z hlasování, je podle Jaroslava Těšínského, ředitele pořádající agentury Musica Bohemica, v jednání.

Libor Bouček dále naznačil, že slavnostní vyhlášení cen by mohlo zahrnovat ukázku nově uvedených muzikálů Fantom opery nebo Horečka sobotní noci a pravděpodobně bude obsahovat též vzpomínku na nedávno zesnulého hudebníka Petra Skoumala.

Režijní taktovky slavnostního vyhlášení se ujme Michal Čech, na galavečeru živě vystoupí Lucie Bílá, Hana Zagorová a Eva Pilarová. Diváci se mohou těšit též na vystoupení Karla Gotta, který se, stejně jako některé další osobnosti, jejichž jména si organizátoři nechávají jako překvapení, představí v duetu.

Další podrobnosti, stejně jako pravidla, tabulky, soutěže a výsledky minulých ročníků, najdete na www.ceskyslavikmattoni.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám