Hlavní obsah

Skupina Faith No More vydá po osmnácti letech nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Jedna z nejdůležitějších rockových skupin devadesátých let, sanfranciská pětice Faith No More, vydá příští rok nové album. Vyjít by mělo v dubnu. V rozhovoru pro americký hudební magazín Rolling Stone to řekl její baskytarista Bill Gould.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvákem skupiny Faith No More je Mike Patton. Snímek je z pražského koncertu kapely v roce 2009.

Článek

Pokud se tento plán uskuteční, bude to první deska kapely po bezmála osmnácti letech. Předešlá se jmenuje Album Of The Year a vyšla v červnu 1997. Na jejím obalu je snímek T. G. Masaryka. O rok později skupina přerušila svou kariéru a na pódia se vrátila až v roce 2009.

Informace a spekulace o tom, že Faith No More chystají novinku, se šířily v posledních měsících z mnoha stran. Nyní kapela zveřejnila své plány právě v rozhovoru pro magazín Rolling Stone.

„Nápad na album existuje už asi rok a půl. Žijeme však v různých městech a máme vlastní projekty a povinnosti, takže se to dlouho odkládalo. Nyní je to však jen záležitost toho dát se dohromady, soustředit se a trochu na tom zapracovat,“ uvedl v rozhovoru Gould.

Baskytarista také dodal: „Hrajeme dnes lépe, což se ukázalo už v době, kdy jsme se vrátili před pěti lety na pódia. Jsme teď lepší hudebníci, to vyřešilo problém hrát naživo písně, z nichž některé byly opravdu docela těžké.“

„Připravovaná novinka reflektuje období od vydání našeho zatím posledního alba do současnosti. Podle mě na ní budou velmi silné kousky, ale i takové, které ještě v sobě mají určitý prostor. Ať už ale děláme cokoli, vždy to bude znít jako hudba od nás,“ konstatoval Gould.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám