Hlavní obsah

Ožívá kultovní Limonádový Joe s Hanákem i Kočičkovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádio Limonádový Joe, to je pro mnohé kult devadesátých let, jedinečný ulítlý projekt, který přinesl nekonečný proud mystifikací a nonsensového humoru nesrovnatelný s čímkoli v éteru. Od 31. července ve 20.00 částečně ožije na stanici Český rozhlas Vltava v rámci Kabaretu v éteru jako Rádio Ořechovka. Po odvysílání bude i s dalšími díly volně k poslechu na www.vltava.rozhlas.cz/kabaret.

Foto: Tomáš Vodňanský/Český rozhlas

Osazenstvo Rádia Ořechovka

Článek

„Naši původní značku už používat nemůžeme, a tak jsme jako nový konspirační titul jednoznačně zvolili Ořechovku – název kina, které nás s otevřenou náručí přijalo i s naším jevištně rozhlasovým experimentem,“ vysvětlila Ester Kočičková, která zve na „nejaktuálnější i ty úplně vyčpělé rubriky, na ty vtipné i na ty spíše k zamyšlení, na ty, které pohladí, i na ty, které posluchače vyburcují k netušeným činům a životním změnám.“

Návrat moderátorů jako Ester Kočičková, Lemura Lepá (Lenka Vychodilová), Kolopějka Vděčná (Jana Tučková), Mistr Kalina (Tomáš Hanák), Lucián Krutomluv (Lumír Tuček) a Olaf Lávka (Oldřich Kužílek) bude pro milovníky humoru velkou událostí.

Foto: Petr Horník, Právo

Už se můžete těšit na úchylné rozhovory (s psycholožkou Miladou Uzlinovou, s pamětnicí ze střešovické Ořechovky Anežkou Vachtenerovou, s ministerským sankcionářem, s papežem Františkem), na reportáže z místa, kde se nic neděje, nebo na „trvanlivé zprávy“. Autoři slibují také původní rozhlasové hry a originální písně v podání osobností Rádia Ořechovka.

„Český rozhlas Vltava spustil vysílání nového pořadu Kabaret v éteru v květnu 2014. Díky originálním souborům jako VOSTO5, Cabaret Calembour, Rádio Ořechovka, improvizátorovi Jaroslavu Duškovi a dalším uskupením představí kabaretní žánr ve všech jeho podobách – od originální, promyšlené práce s mluveným slovem a hudbou až k různým formám improvizace. Novou sérii kabaretů naladí posluchači stanice Vltava každý poslední čtvrtek v měsíci vždy od 20 hodin,“ dodala Lenka Pitronová z Českého rozhlasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám