Hlavní obsah

AquaBabes: Chceme rozdávat dobrou náladu

Právo, Jaroslv Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívčí skupina AquaBabes je zatím známá jen z písničky Neříkej mi baby, která vtrhla do éteru ve spojení s reklamou na pramenitou stolní vodu. AquaBabes jsou však regulérní kapela s dalšími plány. Tvoří ji šest dívek.

Foto: Universal Music – Ondřej Pýcha

AquaBabes, zleva Karolina, Anna, Elly, Angeé, Barbora a Ivy.

Článek

Proč AquaBabes vznikly?

Barbora: Protože žádná podobná dívčí pěvecko-taneční skupina na české hudební scéně není a dlouho nebyla. Chtěly bychom zaplnit volná místa na hudebním trhu.

Na scéně jste se objevily před několika dny s písničkou propagující stolní pramenitou vodu. Vypadá to, že jste spíš projekt vzniklý za účelem ryze reklamním.

Angeé: Výrobce vody Aquila už delší čas podporuje mladé talenty. Jeho zástupci se spojili s hudebním vydavatelstvím Universal Music s tím, že by rádi dlouhodobě podporovali nějaký nový hudební projekt, a to úplně od začátku.

Napadlo je, že by to mohla být dívčí skupina. Uspořádali casting, vybrali si nás šest a dali jsme se do práce. V kapele jsme si od první chvíle sedly. Některé se navíc známe už z dřívějška, protože česká hudební scéna není až tak velká a všechny jsme zhruba stejně staré.

Máte už v repertoáru více písniček?

Angeé: Zatím ještě ne. Nahrály jsme Neříkej mi baby a vyrazily s ní ven. Další připravujeme, stejně tak vystoupení a ostatní věci kolem kapely.

Jaké předchozí hudební zkušenosti máte?

Ivy: Angeé, Anna a Elly se znají z jedné taneční skupiny a v šoubyznysu se pohybují už poměrně dlouho. Barbora s Karolinou studovaly na pražské konzervatoři a já prošla dvěma tanečními a pěveckými skupinami. Spojily jsme se v AquaBabes.

S čím na hudební scénu přicházíte?

Barbora: Chceme dělat popovou hudbu spojenou s tancem, která přinese posluchačům dobrou náladu. Věříme, že i komerce může být kvalitní.

Angeé: Pro nás to znamená mít kvalitní celou show. Nejde jen o to, přijít a dobře zazpívat. Důležitý je i tanec, světla i videoprojekce. Nedávno nám to v Praze předvedl Justin Timberlake. Lidé celý koncert stáli, zpívali a tančili. Něco takového se u nás obvykle nestává.

Kdo pro vás skládá písně?

Angeé: Oslovili jsme několik zkušených autorů a dohodli jsme se, že se budeme prezentovat českými texty. Samy také máme nějaké nápady, takže se snažíme na nových písničkách aktivně podílet. V repertoáru budeme mít i nějaké coververze, které budeme zpívat na koncertech.

V nejbližší době budeme pracovat na naší druhé písničce a pak i na celém albu.

Jakou převzatou písničku byste rády zpívaly?

Angeé: Shodly jsme se třeba na Royals od zpěvačky Lorde. Není to zrovna skočný taneční pop, ale jde z ní rytmus. V naší úpravě bude znít trochu jinak.

Je vás šest mladých dívek. Věříte, že spolu vydržíte do příštího roku?

Barbora: Osobní ani profesní problém mezi námi není. Stát se samozřejmě může cokoli, ale myslím si, že každá z nás je schopna udělat kompromis. To mi dává naději, že bychom spolu měly vydržet déle než do příštího roku.

Angeé: Navíc se těšíme na koncerty a kontakt s publikem. To je velká motivace.

Reklama

Výběr článků

Načítám