Hlavní obsah

Jiří Pavlica připravil osobní výpověď

ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, houslista, skladatel a aranžér Jiří Pavlica přichystal na červen nové album s názvem Vteřiny křehké. První uvedení nových nahrávek se souborem Hradišťan, jehož umělecké vedení převzal Pavlica v roce 1978, se odehraje 11. června na pražském Vyšehradě.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Pavlica

Článek

Album, které vyjde 18. června, bude zabaleno v papírovém třílistém digipacku a bude obsahovat dvaatřicetistránkový booklet s texty písní a patnácti stylovými fotografiemi Vratislava Hnátka.

„Nahrávka je má osobní výpověď. Je to postoj člověka, který v životě leccos prožil a má na svět a vše v něm svůj jasný a kontinuální názor. Každému z nás se může život naprosto změnit během okamžiku, protože každá vteřina našeho bytí je velmi křehká a vratká,“ tvrdí Pavlica.

Zhudebnil texty Jana Skácela, Michala Stránského, Františka Novotného, Dušana Vančury, Josefa Veselého, Evy Kociánové a Alžběty Šáchové.

Album nabídne více balad než by u Hradišťanu někdo očekával. „Mou snahou bylo zachytit vteřiny, jež jsou odleskem oněch prožitých a neopakovatelných chvil, které v člověku zůstávají natrvalo,“ dodal Pavlica.

Reklama

Výběr článků

Načítám