Hlavní obsah

Případy 1. oddělení budou pokračovat

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný seriál Případy 1. oddělení se s nejvyšší pravděpodobností vrátí na obrazovky České televize. Vyžádali si to sami diváci svými ohlasy.

Foto: Česká televize

Ondřej Vetchý v seriálu Případy 1. oddělení

Článek

„My jsme s kolegou Marešem o pokračování začali uvažovat až po odvysílání celého seriálu. První impuls k tomu byl, že seriál kromě diváků relativně dobře přijala i odborná veřejnost z řad policistů. A to definitivně rozhodlo, že pro případné pokračování máme dost sil a nápadů, abychom šli s kvalitou výš. Proto jsme nakonec kývli. Reálná je kratší série, abychom to zvládli napsat bez nervů a v souběhu s našimi zaměstnáními. To znamená tak 6–8 dílů. Víc fakt ne. Aktuálně mám dovolenou a probírám se náměty případů, které za poslední léta nasbíral kolega Mareš,” řekl scenárista Jan Malinda.

”Programová rada České televize schválila druhou řadu kriminálního seriálu Případy 1. oddělení. Práce na ní se ujme tvůrčí tým z první série pod vedením kreativního producenta Michala Reitlera, včetně scenáristického tandemu Josef Mareš a Jan Malinda. Také herecké obsazení 1. oddělení zůstane beze změny,” doplnila Karolína Bllinková z tiskového oddělení České televize.

První řada seriálu se začala vysílat letos v lednu a byla inspirována 14 skutečnými případy, které řešila pražská mordparta. Ze skutečné mordparty pochází i jeden ze spoluautorů scénáře, Josef Mareš. Dalším je Jan Malinda.

Seriál se odlišuje od většiny podobných tím, že se soustředí na detaily kriminalistické práce, je maximálně realistický, málo akční a neřeší žádné vedlejší romantické zápletky. Hlavní role hrají Bolek Polívka, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Ondřej Vetchý a Miroslav Hanuš.

Reklama

Výběr článků

Načítám