Hlavní obsah

Režisér změnil název posledního dílu Hobita

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Peter Jackson potvrdil, že poslední film z hobití série se nebude jmenovat Hobit: Cesta tam a zase zpátky, ale Hobit: Bitva pěti armád. Původní titul působil nemístně, napsal na Facebooku.

Foto: Phil McCarten, Reuters

Režisér Peter Jackson

Článek

Jackson řekl, že cesta ke vzniku trilogie byla v něčem podobná jako putování samotného Hobita, když skryté cestičky odhalovaly svá tajemství. Poslední díl půjde do kin v prosinci, předchozí dva patřily k nejnavštěvovanějším filmům roku ve světě i u nás.

„Cesta tam a zase zpátky by se hodila pro druhý ze dvou filmů, vyprávějících o cestě k získání Ereboru, když by Bilbův příjezd i odjezd byly obsaženy v tom druhém. Ale při třech dílech to vypadá nemístně, Bilbo tam už došel v předchozím díle Šmakova dračí poušť.”

O změně názvu prý uvažoval už od loňska. Minulý týden se ve studiu po pracovní projekci definitivně dohodli, že titul je nevhodný, takže na plakátech bude stát: Bitva pěti armád.

Ve třetím závěrečném díle Hobita se opět setkáme s Martinem Freemanem, Ianem McKellenem, Elijahem Woodem, Orlandem Bloomem, Billym Connollym, Richardem Armitagem a dalšími.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám