Hlavní obsah

Operetní Beczala se líbil

Právo, VLadimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci turné ke svému poslednímu albu Heart’s Delight zavítal do Prahy polský operní pěvec Piotr Beczala.

Foto: agentura Nachtigal

Polský operní pěvec Piotr Beczala

Článek

Patří k hvězdám scény a hostuje na předních světových scénách. Objevil se v přenosech z Metropolitní opery, nedávno i jako Princ v Rusalce. V úterý vystoupil naživo i u nás, v ne zcela zaplněné Smetanově síni Obecního domu.

Protože je zmíněné album věnováno především světu operety - áriím z repertoáru Richarda Taubera, nepřekvapilo, že část koncertu tvořily písně z desky. Beczala však jako poctu Praze v úvodu přednesl i árie Verdiho, Gounoda a z české klasiky.

Zejména árie z Rigoletta a Maškarního plesu ukázaly, že vlastní silný, výrazný, ve výškách jistý hlas, spíše na pomezí mezi lyrickým a hrdinným tenorem.

Více než Jeník z Prodané nevěsty mu vyšel Princ z Rusalky, ale obě árie uvítalo pražské publikum s nadšením. Beczala má velké charizma, publikum si hned získal a druhá operetní část z Lehárových a Kalmánových hitů to jen potvrdila. Na úspěchu Beczalova debutu má podíl i doprovázející Český národní symfonický orchestr s dirigentem Lukaszem Borowiczem.

Reklama

Výběr článků

Načítám