Hlavní obsah

To nejlepší z vyprávění Josefa Somra vychází na CD

Novinky, Stanislav Dvořák

Výběr toho nejlepšího z audioknih, které načetl Josef Somr, vychází pod názvem Povídky a příběhy Josefa Somra. Herec příští týden oslaví osmdesáté narozeniny.

Foto: Popron

Josef Somr

Článek

Herec, který letos obdržel cenu Thálie za celoživotní dílo v oboru činohra, je nadaným vypravěčem a natočil značné množství audioknih. Především je tu několikadílný Švejk, ale také Panoptikum hříšných lidí města pražského, pohádky bratří Grimmů, povídky Karla Čapka, Františka Nepila, Charlese Dickense a dalších.

„Poslech audioknih v podání Josefa Somra je doslova balzámem pro uši i pro duši. Jeho přednes povýší každý literární text o třídu výš. Naše vydavatelství si velmi váží toho, že je pan Josef Somr naším stálým interpretem a natočil pro nás téměř dvě desítky titulů. A těší nás, že se nebrání spolupráci na nahrávkách různých žánrů od děl klasické a duchovní literatury až po detektivní povídky a pohádky,” uvedl Alan Piskač, ředitel vydavatelství Popron Music.

Foto: Popron

Povídky a příběhy Josefa Somra

Režisér Robert Tamchyna dodal: „Natáčení audioknížek s panem Josefem Somrem jsou chvíle radosti. Přichází pokaždé pečlivě připravený, v textu různobarevné poznámky. Důraz, význam nebo pomlky, všechno má svou barvičku. V každém sebemenším příběhu, v pohádce pro děti nebo v povídce pro dospělé čtenáře respektuje autora a hledá co nejlepší cestu k tlumočení jeho textu.”

Reklama

Výběr článků

Načítám