Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dlouhá cesta dolů, Vášeň mezi řádky, Pojedeme k moři, Rio 2 a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek vstupuje do kin černá komedie Dlouhá cesta dolů podle románu Nicka Hornbyho. Svůj největší příběh Charles Dickens nenapsal, ale prožil, a režisér a herec Ralph Fiennes ho natočil pod názvem Vášeň mezi řádky. Poprvé se za kameru postavil také herec Jiří Mádl a natočil nejen pro děti film Pojedeme k moři. Všechny malé i velké milovníky modrého papouška Blu potěší animované Rio 2. V rámci Dnů evropského filmu bude mít premiéru koprodukční slovensko-český dokument Sametoví teroristé.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 15. týden

Článek

Dlouhá cesta dolů

Upoutávka na film Dlouhá cesta dolůVideo: A-Company CZ

Hrdinové této černé komedie jsou čtyři potenciální sebevrazi, kteří se na silvestra náhodně setkají na stejné střeše. Místo společného skoku se však dohodnou, že zůstanou spolu a živí nejméně do Dne sv. Valentýna. Všem se za tu dobu podstatně změní život.

Dlouhá cesta dolů, VB/ Německo 2014, komedie, 96 min., režie: Pascal Chaumei, hrají: Toni Colette, Pierce Brosnan, Aaron Paul, Sam Neil a další.

Vášeň mezi řádky

Upoutávka na film Vášeň mezi řádkyVideo: Bontonfilm

Spisovatel Charles Dickens byl ženatý, měl deset dětí, a většina čtenářů si ho nejspíš vždy představovala jako starosvětského, poněkud nudného Angličana. Ve skutečnosti to byl charizmatický muž, který se na vrcholu své kariéry zamiloval do mladší dívky, herečky Ellen Ternanové, a svůj vášnivý vztah až do své smrti tajil.

Vášeň mezi řádky, Velká Británie 2013, romantické drama, 111 min., režie: Ralph Fiennes, hrají: Ralph Fiennes, Felicity Jonesová, Kriston Scott Thomasová a další.

Pojedeme k moři

Upoutávka na film Pojedeme k mořiVideo: Falcon

Hrdiny filmu jsou dva jedenáctiletí kluci, kteří na digitální fotoaparát natáčejí život svůj a svých rodin, a vytahují tak z domácích skříní nejednoho kostlivce. Například pravdu o spolužačce, kterou Tomáš miluje, anebo to, že mu jeho táta lže!

Pojedeme k moři, Česko 2014, komedie, 90 min., režie: Jiří Mádl, hrají: Ondřej Vetchý, Jan Maršál, Jaroslava Pokorná, Miroslav Táborský a další.

Rio 2

Upoutávka na film Rio 2Video: CinemArt

Papoušci Blu a Perla už mají tři děti a žijí v brazilském Riu. Bia se potatila, zobák má věčně ponořený do knih, všechno ví a zná. Nejmladší Raubíř touží spíše po dobrodružstvích a nejstarší Karla už by se ráda vymanila zpod ochranných rodičovských křídel. Když Perla rozhodne, že se děti musí naučit žít jako opravdoví ptáci, vyrazí si všichni na velký rodinný výlet do amazonské džungle.

Rio 2, USA 2014, animovaná komedie, 101 min., režie: Carlos Saldanha, v českém znění: Michal Holán, Jolana Smyčková, Petr Rychlý, Zbyšek Pantůček, Jan Vondráček, Filip Jančík a další.

Justin Bieber's Believe

Upoutávka na film Justin Bieber´s BelieveVideo: Bioscop

Zpěvák a skladatel vyrazil v září 2012 na roční světové turné Believe, které zahrnovalo 162 koncertních vystoupení v  Severní i Jižní Americe, Evropě, Asii, Africe a Austrálii. Většina koncertů v Americe byla do hodiny beznadějně vyprodána. Jako doprovod na část turné přizval Bieber režiséra Jona Chua, který nejen zprostředkoval záznam Justinových největších hitů, ale nahlédl i do zákulisí.

Justin Bieber's Believe, USA 2013, hudební, 91 min., režie: Jon Chu, účinkují: Justin Bieber, Scooter Braun, Ryan Good, Usher Raymond, Will i Am, Nicki Minaj a další.

Sametoví teroristé

Upoutávka na film Sametoví teroristéVideo: Verbascum Imago

Na pomezí dokumentu a fikce a s humorem a nadsázkou líčí film příběh tří mužů, fyzicky žijí v současnosti, ale ve vzpomínkách stále bojují s minulým režimem. Všichni byli odsouzeni za terorismus, ve skutečnosti ale vlastní nešikovností všechny své teroristické plány zhatili.

Sametoví teroristé, ČR/ SR 2013, dokument, 87 min., režie: Peter Kerekes, Ivan Ostrochovský, Pavol Pekarčík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám