Hlavní obsah

Jack White pustil do světa singl, album bude v červnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Desátého června vydá jeden z nejuznávanějších amerických kytaristů Jack White album Lazaretto. Nyní pustil do světa první ukázku, relativně experimentálně znějící instrumentálku High Ball Stepper.

Videoklip Jack White: High ball Stepper

 
Článek

High Ball Stepper přináší kytarové improvizace s nádechem psychedelie a minimalistické mezihry na piano, zneklidňující a úsečné. Podivný videoklip ukazuje jen reproduktor a tekutinu, která vlivem jeho vibrací „tančí“.

Album Lazaretto naváže na jeho sólový debut Blunderbuss, který byl v roce 2012 přijat s nadšením a sbíral ceny. Žádaný rockový ekvilibrista má před sebou i letní turné, bohužel se ho nedaří nalákat do ČR. Zatímco The White Stripes jsou již historií, White zatím nepohřbil svou další kapelu The Dead Weather a ohlásil nové album na rok 2015. Už letos se můžeme těšit na jednotlivé skladby.

Objednávat limitovanou edici sólové desky Lazaretto bude možné na stránkách labelu Third Man Records od 30. dubna. Bude obsahovat vinylovou desku Lazaretto, plakát a sedmipalcovou nahrávku, kde se nacházejí demoverze písní Alone in My Home a Entitlement. Balíček doplní čtyřicetistránková kniha s fotkami a texty.

Kytarista a zpěvák Jack White si vydobyl světovou slávu v manželském duu The White Stripes, které obdrželo za třináct let činnosti ceny Grammy, Brit Awards, MTV Awards a další. Definitivně skončilo roku 2011. White dále inicioval projekty jako The Raconteurs a The Dead Weather. Všechny jeho desky se vyznačují virtuózními hráčskými schopnostmi i hlučnou a neklidnou syrovostí, trhavými rytmy a odkazy k blues.

Reklama

Výběr článků

Načítám