Hlavní obsah

Majáles v pražských Letňanech uvítá Kluse, Chinaski i Monkey Business

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival doprovázející studentský svátek majáles se letos přesouvá do pražských Letňan, kde bude mít více prostoru. Bohatý hudební program čeká nejen studenty již 30. dubna.

Foto: Universal Music

Chinaski

Článek

Mezi protagonisty patří písničkář Tomáš Klus, Chinaski, Horkýže Slíže, Divokej Bill, Mandrage, MIG 21, Vypsaná Fixa, Wohnout, UDG, Xindl X, Monkey Business nebo Dymytry. Ze zahraničních souborů potvrdili účast britští The Feud a holandští Kensington. Kromě profesionálů zahrají také ti nejúspěšnější ze studentské soutěže hudebních skupin.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Program nabízí jednak vše dobré z loňských ročníků, druhak přináší zlepšení v nemainstreamových žánrech. Dvě pódia zůstanou vyhrazena pouze studentským kapelám, kterých se opět představí minimálně patnáct,” tvrdí dramaturg Michal Šamánek.

Stromovka již akci podle pořadatelů nestačila, v Letňanech je k dispozici třikrát větší plocha. Díky tomu akce může nabídnout 7 venkovních a 3 kryté scény na letňanském výstavišti. V krytých halách se lidé mohou bavit až do rána, navíc jsou Letňany také dobře dostupné metrem z centra a pořadatelé slibují posílení spojů.

Lístky na festival se prodávají do 31. března za 450 korun. Více na praha.majales.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám