Hlavní obsah

Česká televize změní podobu Událostí

Právo, jp
Praha

Česká televize od dubna změní Události, hlavní zpravodajskou relaci. Chystané kroky mají být podle vedení televize spíše „evoluční než revoluční”. Mají být reakcí na zásadní proměnu, kterou pořad prošel před dvěma lety. Na diváky tedy čekají upravená znělka, nové studio, změny v grafice či větší přehlednost.

Foto: Česká televize

Náhled testovací verze studia

Článek

Televize nebude měnit koncepci ani základní principy fungování Událostí. Chystaná obměna grafiky by měla spojit vizuál zpravodajského kanálu a Událostí, které už dlouho pracují s obsahovými a žánrovými prvky stanice ČT 24.

Změny by měly současně odstranit některé režijně dramaturgické nefunkčnosti.

Co se v Událostech změní

Upravit by se měla stopáž jednotlivých reportáží, televize slibuje širší záběr zpráv. V Událostech by se mělo objevovat více původních informací a témat od domácích i zahraničních zpravodajů ČT. Celkově by ovšem délka pořadu měla zůstat zachována.

„Ve formální podobě se Události více přiblíží ke zpravodajské stanici ČT 24,“ uvádí televize. To znamená, že by se měl poskytnout větší prostor vysílání přímo z místa dění a do vysílání přes moderní technologie více zapojovat hosty či živé vstupy z místa děje.

Ve studiu budou dvě plazmové obrazovky. Nová grafická podoba pořadu slibuje zlepšení čitelnosti textu a přehlednost vizuálních materiálů. Studio umožní lepší využití nových technologií včetně interaktivních tabletů.

Události měly v uplynulém roce průměrnou sledovanost 847 tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám