Hlavní obsah

Film Vlk z Wall Street zažaloval skutečný burzovní „vlk”

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý makléř z Wall Street zažaloval producenty úspěšného snímku Vlk z Wall Street o 25 miliónů dolarů. Andrew Greene se cítí uražen, protože postava Nickyho „Rugrata” Koskoffa je prý založena na něm a byl vykreslen jako nemravný kriminálník.

Foto: Bontonfilm

Leonardo DiCaprio jako Vlk z Wall Street.

Článek

Andrew Greene pracoval ve firmě, kterou založil Jordan Belfort, ve filmu ztvárněný Leonardem DiCapriem. Společnosti Paramount a Red Granite Pictures zatím žalobu nekomentovaly.

Greenovo jméno bylo zmíněno v memoárech Jordana Belforta, z nichž film vychází. Ve filmu Koskoff přebírá kontrolu nad firmou Stratton Oakmont, když Belfort rezignuje. Postavu hraje PJ Byrne.

Nejsem zvrhlík 

V žalobě bývalý burzián uvádí, že film obsahuje několik scén, kde je „postava pana Greena znázorněna jako zločinec, narkoman a zvrhlík bez jakékoliv morálky či etiky”. Nikdy prý nedal souhlas, aby byl ve filmu použit jako postava. Navíc film obsahuje nactiutrhačné výroky, které ho trvale poškodily, a také ho uráží, že se ve filmu upozorňuje na jeho tupé.

Film byl nominován na pět Oscarů a má velký komerční úspěch v Americe i v Evropě. Také v českých kinech byl pár týdnů na prvním místě v žebříčku návštěvnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám