Hlavní obsah

Tom Cruise čelí miliardové žalobě kvůli Mission: Impossible

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Tom Cruise a společnost Paramount Pictures čelí žalobě, která požaduje miliardu dolarů, uvedla BBC. Scenárista Timothy Patrick McLanahan se totiž domnívá, že film Mission: Impossible – Ghost Protocol vykrádá jeho scénář.

Článek

Timothy Patrick McLanahan uvádí, že film byl nelegálně vytvořen z jeho scénáře Head On z roku 1998. Žaloba míří na Cruise i na několik produkčních společností, které s ním spolupracovaly.

McLanahan poslal scénář původně agentuře William Morris, ale tam ho odmítli. Poté prý příběh koloval po všech možných firmách a bez jeho svolení se dostal do agentury Creative Artist Agency (CAA), která spolupracuje s Cruisem. Když si pak scenárista zašel na Mission: Impossible – Ghost Protocol, čtvrtý film, kde Cruise hraje agenta Ethana Hunta, údajně ho „okamžitě poznal“.

Film vydělal skoro 700 miliónů dolarů v kinech a další milióny prodejem DVD a Blu-ray. „Protože Ghost Protocol vydělal skoro miliardu dolarů, žádám tuto částku jako náhradu,“ uzavřel McLanahan.

Ani Tom Cruise, ani firma Paramount Pictures se zatím ke kauze nevyjádřili. Mezitím už se začal chystat pátý díl ze série Mission: Impossible, který by měl být v kinech o Vánocích 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám