Hlavní obsah

Československá legenda Pavol Hammel: Živák i turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavil už 65. narozeniny, ale stále má chuť jezdit po štacích a připomínat fanouškům staré hity. Zpěvák Pavol Hammel, klasik československého popu, vydává album a vyjíždí na turné.

Foto: Profimedia.cz

Pavol Hammel

Článek

Jméno Hammel je už od šedesátých let minulého století spojeno především se skupinou Prúdy. V roce 1967 se k němu přidal slavný varhaník Marián Varga, jinak autor mnoha dalších nepopových projektů. Texty pro Hammela psali především textaři Boris Filan a Kamil Peteraj. Skupinou Prúdy prošli i další vynikající muzikanti - Fedor Frešo, Fero Griglák, Jozef Farkaš nebo Ivan Belák.

Na CD vychází záznam koncertu z roku 2012 ve Velkém sále Slovenského rozhlasu. Jako hosté tam vystoupili Radim Hladík, Martin Hanzel, Michaela Horká, Andrea Zimányiová a také Ad Una Corda, chrámový sbor z Pezinku.

„Věřím, že dvojalbum potěší všechny fanoušky v Čechách, kterých si stále velmi vážím. Opravdu se těším, až se potkáme na českém turné. Bude to jako přijít na návštěvu k přátelům, se kterými jste prožili víc než půl života,“ řekl Hammel.

Termíny jarního turné Pavola Hammela s kapelou budou oznámeny v dohledné době na www.pavolhammel.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám