Hlavní obsah

Babovřesky měly letos nejvíc diváků

Právo, ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Babovřesky režiséra Zdeňka Trošky byl nejnavštěvovanějším českým filmem letošního roku. Podle informací Unie filmových distributorů jej do konce listopadu zhlédlo 651 813 diváků.

Upoutávka na film Babovřesky (premiéra 14. února 2013) Video: Falcon

 
Článek

Snímek s podtitulem „...z dopisu venkovské drbny“ kritici ztrhali a na portálu csfd.cz si vysloužil hodnocení pouhých 26 procent. Přesto v kinech utržil 86,3 miliónu korun a 20. února vstoupí do kin pokračování, ve kterém se navíc objeví i kandidát na post ministra obrany ve vznikající koaliční vládě Martin Stropnický. Na rok 2015 se chystají Babovřesky 3.

„Ten film vznikl v podstatě na přání diváků. Neustále jsem dostával mnoho dopisů a také mě zastavovali lidé a říkali, abych natočil nějakou komedii, aby se mohli pobavit něčím českým. Proto jsme natočili film, u kterého ale nikdo z tvůrců nečekal, že bude mít takový úspěch. Během prvního víkendu po uvedení na něj přišlo více než sto čtyřicet tisíc diváků, což je neuvěřitelné číslo. Musím se pochlubit, že jsme v žebříčku návštěvnosti přeskočili Avatara, Pána prstenů nebo Harryho Pottera,“ řekl Právu Troška.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Troška a tým herců a tvůrců při pražském křtu DVD.

Druhým domácím nejnavštěvovanějším snímkem byl Příběh kmotra režiséra Petra Nikolaeva, který do konce listopadu zhlédlo 268 596 lidí. Na tržbách vydělal 37,5 miliónu korun. Za ním skončily animovaný Čtyřlístek ve službách krále režiséra Michala Žabky a hudební snímek Revival režisérky a scenáristky Alice Nellis, jejichž návštěvnost rovněž přesáhla 200 tisíc lidí.

Další čtyři tituly přilákaly více než 100 tisíc diváků – Martin a Venuše režiséra Jiřího Chlumského, Křídla Vánoc Karin Babinské, Kameňák 4 režiséra Jána Nováka a Menzelovi Donšajni. Čtvrté pokračování Kameňáku dostalo od fanoušků na csfd.cz jen 20 procent – přesto přitáhlo 131 646 lidí. Z dokumentů byl nejnavštěvovanějším a celkově na dvanáctém místě skončil snímek Šmejdi Silvie Dymákové o drsném pozadí předváděcích akcí pro seniory, který zhlédlo 34 261 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám