Hlavní obsah

United Islands chtějí zase k vodě. Začínají 19. června

Novinky, Stanislav Dvořák

Největší pražský multižánrový hudební festival se v roce 2014 bude konat 19. až 21. června. Proslulé United Islands of Prague se pravděpodobně vrátí k Vltavě, odkud je vyhnaly povodně.

Článek

Festival se chce vrátit ke kořenům (Střelecký ostrov, Kampa, Kinského zahrady) a jedná o tom s Prahou 1.

„S jistotou můžeme říci pouze to, že náš plán je nyní takzvaně na vodě. Nevzdáváme to. Na začátek příštího roku máme naplánováno další kolo jednání se zástupci radnice Prahy 1. Věříme, že tradiční akce se bude dál rozvíjet na místech, kde vznikla. Za velkou výzvu v roce 2014 považujeme Střelecký ostrov. Budeme rádi, pokud bude dál fungovat jako místo pro společenská setkávání. Navíc bychom rádi dokázali, že po skončení festivalu bude ostrov vypadat jako před jeho začátkem. Nicméně vzhledem ke zmenšení kapacity ostrova po rekonstrukci plánujeme přesun hlavní scény do Kinského zahrady na Praze 5,“ sdělil organizátor festivalu David Gaydečka.

Šance pro nové umělce

Zahraniční hvězdy chce festival ohlásit až v roce 2014. Za tuzemské „objevy roku 2014” považuje kapely Nylon Jail, Vložte kočku, Voila!, Lanugo, Kieslowski, Palermo nebo Love Earth. Většina z nich už koncertovala na minulých ročnících Klubové noci nebo open air části festivalu.

Noví umělci se mohou hlásit k účasti na festivalu na stránkách www.unitedislands.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám