Hlavní obsah

Nymfomanka kráčí světem a budí emoce

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den po Štědrém dnu měla Nymfomanka premiéru v dánské Kodani a také ve Španělsku. Poprvé v České republice se promítala 25. prosince v brněnském Univerzitním kině Scala. Nový snímek Larse von Triera tedy již kráčí světem a doprovází ho diskuse odpovídající dojmu recenzenta listu The Telegraph, jenž napsal: „Na ten film je možné se čtyři hodiny dívat a pak o něm čtrnáct hodin diskutovat.“

Upoutávka na film NymfomankaVideo: Aerofilms

 
Článek

Od května roku 2011, kdy se v Cannes prohlásil za obdivovatele nacismu, Lars von Trier veřejně nevystupoval a nehovořil s novináři. Hlasem filmu jsou tedy herci a producenti.

Spekulace o tom, že všechen sex ve filmu je skutečný, producenti popřeli. Natáčelo se za asistence dablérů a vizuálních efektů.

Foto: Aerofilms

Nymfomanka je film, o němž se bude hodně diskutovat.

„Natočili jsme herce, kteří předstírají sex. Potom je vystřídali dabléři, kteří měli skutečný sex, a pak jsme vše digitálně upravili. Od pasu nahoru diváci uvidí hvězdu, od pasu dolů dabléra,“ řekla zpravodajskému serveru mirror.co.uk producentka Louise Vesthová.

Představitel hlavní mužské role, Trierův přítel Stellan Skarsgard již mnohokrát v médiích konstatoval, že není možné o filmu hovořit jako o pornografii.

Zobrazování nahoty obhajovala také představitelka hlavní postavy Joe, herečka Charlotte Gainsbourgová: „Tenhle film by bez nahoty nedával smysl. Nevím, proč mají někteří lidé problém dívat se na intimní součásti života. Já se nestydím, když se na Nymfomanku dívám. Jsme čím dál prudérnější a naše společnost se vyvíjí směrem k maximální opatrnosti. Musíte být vždy opatrní, ať děláte cokoli, ale tenhle film opatrný není,“ řekla.

Foto: Aerofilms

Z filmu Nymfomanka

Právě Gainsbourgová stojí za největším hudebním překvapením filmu. Na oficiálním soundtracku se objeví coververze skladby Jimiho Hendrixe Hey Joe. Nahrála ji s americkým hudebníkem a zpěvákem Beckem, a připomněla tak světu, že je nejenom skvělá herečka, ale také pozoruhodná zpěvačka.

Z kytarové klasiky tak vznikla v jejím a Beckově podání příjemně zasněná písnička, která je – jak jinak v tomto filmu – na první poslech sexy.

Dává vzpomenout na odkaz Gainsbourgové slavných rodičů, britské herečky Jane Birkinové a francouzského herce, básníka, hudebníka a režiséra Serge Gainsbourga a jejich legendární skladbu Je T’aime… Moi Non Plus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám