Hlavní obsah

Undergroundová diva Lydia Lunch nabízí recepty i kritiku masové spotřeby

Lydia Lunch je známá především z hudební scény jako zpěvačka velmi syrových a expresivních kapel Teenage Jesus And The Jerks, Big Sexy Nosie nebo Retrovirus, i když napsala také několik knih a účinkovala v undergroundových filmech. Nyní se ale představuje v jiné roli, jako autorka kuchařky Když máš hlad, tak ho hlaď, což zase vzhledem k jejímu uměleckému pseudonymu není až tak překvapivé.

Článek

Jádrem knihy jsou recepty, ovšem doplňují je i další texty, v nichž se Lydia Lunch vyznává z lásky k jídlu. Píše, jak přišla ke svému pseudonymu, ale také útočí na spotřební společnost, která lidi zbavuje radosti z jídla, když jim nabízí zmrazené unifikované polotovary plné chemikálií.

Jen označení erotická kuchařka je trochu matoucí, i když jsou zmiňovaná jídla vhodná pro večery slibující vášeň, a dokonce jsou u receptů doplněny i vhodné nahrávky, které požitek z jídla umocní. Přesný je naopak podtitul Průvodce požitkářky, recepty na hluboce uspokojivá jídla.

Foto: Maťa

Jádrem jsou recepty na jídla obvykle snadno připravitelná, většinou pálivá, mnohdy vegetariánská, ale ne vždy, protože Lydia Lunch jako správná gurmánka se masa nezříká.

Obavy, že by recepty nepřinášely chutná jídla, rozptyluje nejen to, jak ráda Lydia Lunch jí, ale hlavně to, že se na nich podílela Marcy Blusteinová, která po mnoho let zajišťovala catering pro filmové štáby a nedávno otevřela vlastní restauraci v Hollywoodu Eat This.

Lydia Lunch. Máš-li hlad, tak ho hlaď (Recepty na hluboce uspokojivá jídla) 

Maťa 178 stran

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám