Hlavní obsah

Našli jsme pár Freddieho písniček, tvrdí kytarista Queen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý materiál nahraný Freddiem Mercurym, který nesouvisí s dříve diskutovanými nahrávkami ze studia Michaela Jacksona, objevil Brian May.

Článek

„V archívu je více, než jsme mysleli. Nerad bych říkal, že je to celé album, ale určitě tam je pár písniček, našli jsme nějaké vokály a nějaké demo nahrávky,” poznamenal May.

V červenci se psalo o jiných demech z Jacksonova domácího studia. Celou desku se v roce 1983 nepodařilo dokončit, protože Mercury a Jackson, dvě největší světové pop hvězdy 80. let, byli extrémně vytíženi a už se nedokázali sejít.

”Byly to skvělé písničky, ale čas byl problém, měli jsme tehdy moc práce,“ uvedl Freddie podle knihy Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury.

Jackson před lety prohlásil, že je velkým fanouškem Mercuryho, a ten ho pak požádal o spolupráci na albu v roce 1983. Sešli se, ale spolupráce prý byla bouřlivá. Obě velmi odlišné osobnosti si tak úplně nesedly, jak vzpomínal manažer skupiny Queen Jim Beach. Kytarista Queen Brian May uvedl, že budou vydány na podzim, ale to se nestalo.

Na demech se pracuje

„Brian se těmi starými tracky zabývá. Byly tady roky a roky a dědicové práv nebyli schopní se rozhodnout, co s nimi bude dál. Tak jsme navrhli, že je doděláme. Jsou dost dobré, jeden dokonce skvělý,” poznamenal další člen Queen, Roger Taylor.

Očekávaný film o Freddiem Mercurym se stále moc nehnul z místa. Sacha Baron Cohen z něj odešel a bubeník Roger Taylor před časem zmínil, že by chtěli Bena Whishawa z filmu Skyfall. Whishaw hrál mimo jiné také Keitha Richardse z Rolling Stones ve filmu Stoned.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám