Hlavní obsah

Zemřel představitel Bodieho ze seriálu Profesionálové

• Aktualizováno
Novinky, Stanislav Dvořák

Ve věku 67 let zemřel herec Lewis Collins, oznámila BBC. Milióny diváků ho znají jako Bodieho z britského seriálu Profesionálové.

Lewis Collins jako Bodie v seriálu Profesionálové

 
Článek

Lewis Collins se stal hvězdou v sedmdesátých letech díky seriálu Profesionálové, který se pak úspěšně vysílal i v Československu, i když některé díly byly cenzurovány.

Zemřel ve svém domě v Los Angeles obklopen rodinou. „Žádáme o respektování soukromí v takové těžké chvíli,” uvedl jeho agent. Herec bojoval pět let s rakovinou.

Lewis Collins ve filmu Who Dares Wins

Jeho seriálový kolega Martin Shaw (Doyle), který hraje v divadle ve West Endu, řekl, že ho zpráva rozesmutnila.

”Strávili jsme spolu čtyři tvrdé roky natáčením Profesionálů, kteří se stali ikonou britské televize,” uvedl. „Spousta lidí na něj bude vzpomínat jako na součást dětství, bude oplakáván fanoušky. Chci vyjádřit soustrast jeho rodině a mnohým, kterým bude scházet.“

Foto: Profimedia.cz

Profesionál v akci

Foto: Profimedia.cz

Lewis Collins

Foto: Profimedia.cz

Lewis Collins

Foto: Profimedia.cz

Profesionálové: Lewis Collins a jeho šéf Gordon Jackson

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Who Dares Wins

Lewis Collins se narodil v roce 1946 v Cheshiru. Byl kadeřníkem i bubeníkem, než se dostal k televizi. Začátkem sedmdesátých let se objevoval v u nás neznámých seriálech jako Z Cars a The Cuckoo Waltz.

Hvězdou se stal díky Profesionálům, kteří se vysílali od roku 1977 šest let. Jakmile seriál skončil, vrhl se do dalších rolí, ale úspěch už se nedostavil. Filmy jako Carly v akci, Komado Leopard, Divoké kachny a Who Dares Wins si pamatuje jen málokdo.

Zúčastnil se i konkurzu na Jamese Bonda, ale nevyšlo to. „Byl jsem v kanceláři Alberta R Broccoliho pět minut, ale pro mě to skončilo během sekund,“ řekl tehdy. Producent totiž očekával dalšího Conneryho.

Lewis Collins - Filmy a seriály

Profesionálové

Carly v akci

Komado Leopard

Divoké kachny

Who Dares Wins

V posledních letech se ještě objevil v kriminálním seriálu The Bill. Zanechal po sobě ženu Michelle a tři syny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám