Hlavní obsah

Tarantino: Natočím western, ale nebude to Django

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Quentin Tarantino uvedl, že jeho příští film bude western. Nejedná se ale o pokračování úspěšného snímku Nespoutaný Django.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Quentin Tarantino s cenou za nejlepší scénář k Nespoutanému Djangovi

Článek

Právě práce na Djangovi režiséra natolik inspirovala, že se chce k tomuto prostředí vrátit. „Při točení Djanga jsem si užil tolik zábavy a tak miluju westerny, že když jsem se naučil, jak je dělat, říkám si OK, udělám ještě jeden, teď když vím, co dělám.”

Také uvedl, že už nepíše celé noci jako v minulosti. Dříve prý chodil do barů a restaurací a psal na veřejnosti a doma pokračoval celou noc. „To se už změnilo v době, kdy jsem dělal na Hanebných panchartech. Začínám psát doma v deset ráno a končím v pět, šest, sedm, když mě múza opustí.”

Foto: Falcon

Christoph Waltz

Režisér byl opakovaně kritizován pro míru násilí ve filmech a u Nespoutaného Djanga byla debata hodně vyhrocená. Po dalším americkém masakru (škola v Newtown) distributor odsunul premiéru filmu. Tarantino se ale odmítá omlouvat za své filmy a potoky krve v nich. „Je to přece werstern, dejte mi pokoj,” dodal.

Django měl problémy také v Číně. Premiéra byla náhle přerušena, údajně z technických důvodů, ale později se film do kin vrátil. Manažer multikina UME Cineplex v Pekingu řekl BBC, že nová verze je o minutu kratší než stará. Možná vadila cenzorům nahota, možná násilí. Kromě krve stříkající do výšky se prý musela měnit také barva krve do tmavšího odstínu.

Společnost Sony Pictures sdělila, že tyto menší úpravy režisérovi nevadily. Celkovou kvalitu filmu prý nemohou ovlivnit. Nespoutaný Django je prvním Tarantinovým filmem, který byl oficiálně uveden v Číně.

Reklama

Výběr článků

Načítám