Hlavní obsah

Slavíky získali Kryštof a Bílá. Gott zvítězil jen o 47 hlasů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jen velmi těsně zvítězil v anketě Český slavík Karel Gott. Tomáše Kluse porazil o pouhých 47 hlasů, připsal si 38. Slavíka a stal se také Absolutním Slavíkem. V kategorii zpěvaček se stala vítězkou Lucie Bílá, skupinou roku je Kryštof.

Český Slavík 2013Video: Novinky

 
Článek

Absolutní Slavík Karel Gott s celkovým počtem 33 044 bodů pozdravil diváky jen ze záznamu. „Musím říct, že mně chybíte a doufám, že já chybím vám. Jsem pyšný na tuto sbírku (Slavíků). Děkuju příznivcům za jejich přízeň a příští rok udělám maximum, abych tam byl s vámi. Může tam být nějaká výjimka, kdyby volali kluci z Vegas,” vtipkoval Gott. Cenu převzala jeho žena Ivana.

Druhé místo vyhlásila Ivana Chýlková a patří Tomáši Klusovi. „Já tady hrozně rád stojím, je to pro mě příjemné, rád bych poděkoval své ženě, že mě naučila tak nějak žít v pravdě,” poznamenal Klus. Třetí místo v kategorii zpěváků přišel vyhlásit Michal Feix ze společnosti Seznam, získal ho nepřítomný Richard Krajčo.

V kategorii skupin zvítězil Kryštof, kvůli koncertu se ale skupina nemohla zúčastnit ceremoniálu, a proto Krajčo promluvil ze záznamu: „My jsme zažili neuvěřitelný rok s vámi, v halách, na festivalech, v klubech. Za to moc děkujem, my z toho máme radost, vím, že je to závazek.”

Bílá: Byl to velmi dobrý rok

Třetí místo v kategorii skupin získali Chinaski, druhé Kabát. „Díky moc, díky fan klubu za práci. Konečně my staré vykopávky máme i facebook, ještě jsem se na něj nepřihlásil, nevím, jak se to dělá,” řekl Pepa Vojtek.

Slavíka v kategorii zpěvaček získala Lucie Bílá. „Byl to velmi dobrý rok, všem přátelům a spolupracovníkům jsem poděkovala osobně, vám chci moc poděkovat za váš čas a vaše hlasy,” řekla Bílá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lucie Bílá

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivana Gottová

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina No Name

Foto: Jan Handrejch, Právo

Johny Machette

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ewa Farna

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Klus a manažer kapely Kryštof

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vystoupení Richarda Müllera

Foto: Jan Handrejch, Právo

Moderátor večera Jan Kraus

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lucie Vondráčková a Petr Čtvrtníček ve svém unikátním outfitu

Petr Čtvrtníček, který předvedl divákům holý zadek, vyhlašoval v kategorii zpěvaček druhé místo. To patří Lucii Vondráčkové. „Otočíte se ještě jednou?” požádala ho Lucie, která se jeho obleku s otvorem vzadu dlouho smála. Na třetím místě skončila Aneta Langerová. „Všem přeju krásný dobrý večer a ráda bych poděkovala všem lidem, kteří mi poslali hlas,” uvedla.

Nejoblíbenější písní rádia Impuls se stala Cesta. Cenu převzali Tomáš Klus a manažer kapely Kryštof. „Richard by řekl: děkuju všem fanouškům. Já jsem se tam tak přifařil,” podotknul Klus.

Vítězem kategorie Slavíci bez hranic se stala skupina No Name. Cenu Hvězda internetu získal Johny Machette, jeho poděkování ale nebylo kvůli technickým problémům slyšet.

Skokanem roku se skokem ze 45. na 10. místo stala skupina ABBA Stars. Kategorii MTV videoklip roku vyhrál klip Cesta skupiny Kryštof a Tomáše Kluse.

Slavík je nejstarší česká anketa o popularitě zpěváků a skupin. Vznikla v roce 1962 v redakci časopisu Mladý svět. Název Zlatý slavík vymyslel tehdejší novinář a později i slavný člen Divadla Járy Cimrmana a režisér Ladislav Smoljak.

Přehled vítězů
Absolutní Slavík: Karel Gott
Zpěvačka: Lucie Bílá
Zpěvák: Karel Gott
Skupina roku: Kryštof
Objev roku: Adam Mišík
Slavíci bez hranic: No Name
MTV videoklip roku: Cesta (Kryštof a Tomáš Klus)
Hvězda internetu: Johny Machette
Skokan roku: ABBA Stars
Nejoblíbenější píseň Impulsu: Cesta

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám