Hlavní obsah

Roger Waters po 20 letech natáčí sólovou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Spoluzakladatel Pink Floyd Roger Waters natáčí po velké pauze sólové rockové album. Po rozpadu skupiny vydal jen tři alba - The Pros and Cons of Hitch Hiking (1984), Radio K.A.O.S. (1987) a Amused to Death (1992).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roger Waters

Článek

„Dokončil jsem právě demo, má to 55 minut. Jde o písničky a taky o divadlo. Nechci prozrazovat moc, ale je to pojato jako rozhlasová hra. Jsou v tom postavy, které spolu mluví, a jde o pátrání. Starý muž a dítě se snaží vypátrat, proč někdo zabíjí děti,” uvedl Waters.

Není si jist, zda bude k desce dělat turné, protože má za sebou 219 koncertů šňůry The Wall. „Je to trochu úleva nemuset jít ven a hrát každou noc, ale měli jsme tak skvělý tým, bylo nás 180 každý den. Každý den to bylo dojemné,” řekl serveru Rolling Stone.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Britský muzikant s The Wall objel celý svět včetně pražské O2 areny. Turné vydělalo zhruba 458 000 000 dolarů. „Takové turné nejde překonat, musíte přijmout, že tady nebudu věčně, je mi 70 let. To musíte přijmout, když děláte něco tak obrovského jako tohle turné. Nejtěžší je myslet na to, co uděláte, dělat to je odměna.”

Myšlenka na zopakování The Wall se mu nejeví aktuální, ale nevyloučil to. „Na to teď nemyslím, ale neříkám, že ne. Publikum na to je. Udělali jsme 219 koncertů a to je dost.”

Reklama

Výběr článků

Načítám