Hlavní obsah

Déčko a Art mají být dostupnější

Aktualizováno

Nové stanice České televize Déčko a Art mají být od středy dostupnější, protože po dohodě ČT s Českými radiokomunikace se přesunuly do multiplexu 3.

Foto: Česká Televize

Logo ČT Art

Článek

„Tím jsme zajistili 95procentní pokrytí signálem,“ informoval na středečním zasedání Rady ČT generální ředitel Petr Dvořák.

Začátkem září si diváci stěžovali, že nové stanice nechytnou například v Pardubicích, Jihlavě, Liberci, Znojmě a v Praze. Pražané si natáčeli antény na Ládví, protože ze Žižkova nové stanice nešly.

Je dáno zákonem, že ČT musí pokrýt 95 procent obyvatel České republiky. „Vysílání je zatím experimentální, budeme ho vyhodnocovat,“ vysvětloval v září programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Jak lze naladit ČT:D a ČT art v multiplexu 3

Při nastavení příjmu z multiplexu 3 odpadá jakákoli manipulace s anténou. Na většině přístrojů (s tunerem DVB-T) tedy proběhne doladění nových kanálů automaticky.

„Pokud nedojde k automatickému přeladění, pak je nutno zvolit manuální či automatický způsob ladění. Podrobný manuál naleznou diváci na webových stránkách České televize nebo mohou volat Divácké centrum ČT, tel. 261 136 113.

Na většině území České republiky bude pokrytí pozemním signálem bezproblémové, v některých oblastech s členitým terénem, kde multiplex 3 nemá dokrývače, může být přijímání signálu řešeno alternativním příjmem z multiplexu 1a,“ dodala tisková mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám