Hlavní obsah

Karel Gott míří do Ruska na koncert Alexandrovců

Právo, Novinky.cz

Zpěvák Karel Gott převzal v neděli v belgickém St. Vithu Zlatou anténu Belgického rozhlasu a televize BRF za celoživotní dílo a ve čtvrtek odletí na tři dny do Moskvy.

Foto: Archiv K. Gotta - Martin J. Polák

Karel Gott na koncertu s Alexandrovci v roce 2005

Článek

Jeho cesta je samozřejmě pracovní. Ruský mužský pěvecký sbor Alexandrovci si Gotta pozval na galakoncert ve Velkém sále moskevského Kremlu, kterým oslaví pětaosmdesát let existence.

Karel Gott bude společně s italskými zpěváky Totem Cutugnem a Alessandrem Saffinou jediným zahraničním hostem galakoncertu, na kterém vystoupí i hvězdy ruské populární hudby Jozif Kobzon, Laima Vaikule, Larisa Dolina a Lev Leščenko.

Gotta pojí s Alexandrovci dlouholeté přátelství, vystupovali spolu nejen u nás a v Rusku, ale také v Belgii, Polsku a na Ukrajině. Český zpěvák byl rovněž hostem jejich koncertu, kterým před pěti lety slavili v moskevské Čajkovského síni osmdesát let existence.

Po návratu dokončí album

Během moskevského pobytu se Karel Gott sejde s chargé d'affaires a.i. České republiky v Moskvě, panem Martinem Klučarem, a uvede své písně ve dvou velkých ruských televizních show.

Hned po návratu dokončí Karel Gott své nové album s pracovním názvem Láska je nádhera (Dotek lásky 2), které Supraphon vydá začátkem listopadu.

Alexandrovci se pak u nás představí začátkem prosince na prvním tuzemském vánočním turné. Jeho hosty budou operní diva Eva Urbanová a zpěvák Petr Kolář.

Reklama

Výběr článků

Načítám