Hlavní obsah

Plastic People oslaví 45 let koncertem v Paláci Akropolis

Koncertem v pražském Paláci Akropolis oslaví 3. října kapela The Plastic People of the Universe 45 let od svého založení.

Foto: Borgis

The Plastic People of the Universe

Článek

„Na koncertě se můžeme těšit na největší hity, stejně jako na skladby, které znamenaly milníky v historii skupiny,” sdělil manažer skupiny Romek Hanzlík.

Kapela hraje desítky let i přes nepřízeň doby, která poznamenala její existenci přes dvě desítky let. Po celou dobu si skupina udržuje jasnou uměleckou vizi a hudebně se vyvíjí k nezaměnitelnému výrazu, který si získává uznání po celém světě, připomíná Hanzlík.

The Plastic People Of the Universe vznikli v září roku 1968 a jejich tvorba, ovlivněná v začátcích zejména americkými Velvet Underground, Captainem Beefheartem či Frankem Zappou, se stala jednou z nejoriginálnějších nejen na české rockové scéně. Od roku 1968, kdy vznikli PPU, se v kapele vystřídalo téměř 40 hudebníků. Většina z nich tam strávila pouze krátkou dobu. Svá slavná, v zahraničí vydaná alba, která kolovala v kopiích mezi zastánci nezávislé kultury, mohli Plastici ve své vlasti vydat až po roce 1989.

Reklama

Výběr článků

Načítám