Hlavní obsah

Moscow City Ballet přiveze klasické Labutí jezero

Právo, rh

Začátkem prosince se v Praze, Ostravě a Bratislavě představí nejvytíženější zájezdový baletní soubor, proslulý Moscow City Ballet, který přijíždí do Prahy již podruhé. Po loňském úspěchu představení Romeo a Julie předvede tentokrát Labutí jezero P. I. Čajkovského.

Foto: Moscow City Ballet

Moscow City Ballet

Článek

Moscow City Ballet založil v roce 1988 ruský choreograf Viktor Smirnov Golovanov, který navazuje na světově proslulou klasickou ruskou baletní školu a obohacuje ji důrazem na silný emocionální prožitek z tance.

„Stávám se všemi postavami svých choreografií, dýchám s nimi a vše prožívám naplno. Totéž však vyžaduji i od svých tanečníků – maximální nasazení a hluboký prožitek daného charakteru,“ říká Smirnov o souboru, jemuž aplaudovali milovníci baletního umění snad na všech kontinentech.

Tři představení nejslavnějšího ruského baletního titulu, v nichž se diváci mohou těšit na krásný večer plný dokonalých baletních výkonů a strhující hudby, uvede soubor v hale Incheba Expo v Bratislavě (2. 12.), v Kongresovém centru v Praze (4. 12.) a v Gongu Ostrava (6. 12.). Hostování Moscow City Balletu pořádá agentura JVS Group a vstupenky v cenách od 490 Kč jsou již nyní k dostání v síti Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám